Διαδοχικές συναντήσεις είχαν τα στελέχη της Hellenic Seaplanes σε παράλιους Δήμους της Ελλάδας, με σκοπό την ανάπτυξη των υποδομών για τα υδροπλάνα.Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τις δύο
τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις στο Δήμο Αγιάς, στο Δήμο Δίου-Ολύμπου Λιτόχωροστο Δήμο Λίμνης  & Αγίας Άννας καθώς και στον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού στην Εύβοια.



Κύριο θέμα συζήτησης ήταν η ανάπτυξη και δημιουργία των κατάλληλων υποδομών (υδατοδρόμια) σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε να παρέχουν την απαιτούμενη επιχειρησιακή υποστήριξη στα υδροπλάνα. Η προώθηση της συγκεκριμένης δράσης από την πλευρά της κυβέρνησης και με την αρωγή και τη θετική ματιά της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα ολοκληρώσει την προσπάθεια μας δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νικόλας Χαραλάμπους ο οποίος συνοδευόταν με τους επικεφαλής των τμημάτων ανάπτυξης της Hellenic Seaplanes S.A., Ευάγγελο Ζαγοράκη και Δημήτρη Μουρίκη.


Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ωςστόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr,  o Νικόλας Χαραλάμπους επισήμανε στους εκπροσώπους των δήμων ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο χάρτη των μέσων μεταφοράς όπως η ανάπτυξη των υδροπλάνων θα γίνει με τη συμμετοχή και των δύο πλευρών. Συγχρόνως, τους ενημέρωσε για τα κριτήρια που τίθενται για την δημιουργία υδατοδρομίου τα οποία θα είναι ανάλογα με το μέγεθος κάθε δήμου, τον αριθμό επιβατών και την αναλογία της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχθεί.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν εξαρχής ότι είναι απαραίτητο να κινηθούνε γρήγορα γιατί πρέπει να αδειοδοτηθούν τα υδατοδρόμια και να κατασκευαστούν πριν την νέα τουριστική σεζόν του 2014.

Για να προχωρήσουν τα υδατοδρόμια είναι απαραίτητο να παρθούν αποφάσεις από τα δημοτικά συμβούλια και τα δ.σ. των Λιμενικών Ταμείων, να ανακοινωθούν οι προσκλήσεις ενδιαφέροντος και να προχωρήσουν με τις συμβάσεις παραχώρησης για τα σημεία πρόσδεσης των υδροπλάνων όπου θα γίνεται η επιβίβαση - αποβίβαση των επιβατών.

Τις προσεχείς ημέρες, η εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. θα αρχίσει νέα σειρά συναντήσεων που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Ιουλίου.

Σκοπός της Hellenic SeaplanesS.A. είναι η σύνδεση της κεντρικής Ελλάδας με την νησιωτική πετώντας από λιμάνι σε λιμάνι και αναπτύσσοντας συνεχώς νέους προορισμούς.  Επίσης, υποστήριξε ότι τα υδροπλάνα θα μπορούν να παίξουν έναν ρόλο υποστηρικτικό ίσως και στη μεταφορά ασθενών.