Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 
Το θέμα για το φετινό εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων «Μουσεία (Μνήμη+ Δημιουργικότητα)= κοινωνική αλλαγή» αποτελεί μοναδική ευκαιρία ώστε, το μουσείο που αποτελεί
καθρέφτη της ταυτότητας και των εθίμων  μιας τοπικής κοινότητας, να αποτελέσει πόλο έλξης, δημιουργικότητας και  νέας αντιμετώπισης του παρελθόντος.
Ειδικότερα σήμερα που η Ελλάδα διανύει μια δύσκολη περίοδο, που αξίες επιδέχονται κριτική και συχνά καταρρέουν και το ανθρώπινο ηθικό πλήττεται, το μουσείο οφείλει να επαναφέρει στο νου γεγονότα και στοιχεία του ιστορικού παρελθόντος του ελληνισμού, που υπήρξε φωτεινός καθοδηγητής παγκόσμια και εμπνευστής αλλαγών, όπως της Ευρωπαϊκής Αναγέννησης και του Διαφωτισμού.
 Η ΚΖ’ Ε.Π.Κ.Α. θα τιμήσει την 18η Μαΐου με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Θεοί. Ήρωες και βασιλιάδες, αγιαστήρια και παπάδες». Σκοπός του προγράμματος είναι η αναγνώριση της διαχρονικότητας της ανθρώπινης επιθυμίας και ανάγκης για πίστη τόσο σε  θεό, όσο και σε άνθρωπο ηγέτη ή απλά ηρωικά δυναμικό.
Το πρόγραμμα αναφέρεται κυρίως σε παιδιά Στ’ δημοτικού και όλων των τάξεων του Γυμνασίου. Θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Δίου  και θα υλοποιηθεί   κατόπιν συνεννοήσεως με τα σχολεία. Η διάρκειά του υπολογίζεται στις 4 ώρες.