Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ. Ι.ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: ΜΕ ΠΑΛΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ.

Ι.ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ: ΜΕ ΠΑΛΗ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ, ΝΑ
ΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!

  



    Η εργατική πρωτομαγιά τιμήθηκε, για μια ακόμη χρονιά, στο Λιτόχωρο Δ.Δίου-Ολύμπου, τη Μεγάλη Τετάρτη 1/5/2013, με την καθιερωμένη τελετή στο μνημείο του πάρκου αλλά και με ομιλία του προέδρου του σωματείου οικοδόμων στην κεντρική πλατεία του Λιτοχώρου.
Η συγκέντρωση έγινε, όπως πάντα, στην κεντρική πλατεία. Ακολούθησε πορεία προς το μνημείο του πάρκου, όπου ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, αλλά και ο πρόεδρος του σωματείου οικοδόμων Λιτοχώρου, Γιάννης Μανουσάκης, κατέθεσαν στεφάνια, ενώ τηρήθηκε και σιγή ενός λεπτού. 


Στη συνέχεια, έγινε και πάλι πορεία προς την κεντρική πλατεία, όπου ο Γιάννης Μανουσάκης μίλησε στους συγκεντρωμένους. Αναφέρθηκε, αρχικά στον εορτασμό της πρωτομαγιάς ενώ αφιέρωσε ένα μεγάλο τμήμα της ομιλίας του στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά κυρίως οι άνεργοι.
Καταφέρθηκε δε εναντίον των πολιτικών που εφαρμόζουν οι κυβερνώντες κατ’ επιταγή της τρόικας, καταφέρθηκε εναντίον εκείνων που από το παρελθόν συνέβαλαν στην οικονομική κρίση, καταφέρθηκε όμως και εναντίον εκείνων που αν και έχουν αναλάβει την υπεράσπιση των εργαζομένων και της κοινωνίας, εντούτοις με τη στάση τους έχουν ακυρώσει αυτή τη δράση. Μάλιστα, μίλησε και για διεφθαρμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Κλείνοντας την ομιλία του ο Γιάννης Μανουσάκης κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στο άδικο και να παλέψουν για το δίκιο στη ζωή και στην κοινωνία. Με πάλη θα ξεπεραστεί ο Γολγοθάς που ζει ο ελληνικός λαός, με πάλη θα κερδηθεί η ανάσταση που όλοι περιμένουν, τόνισε.
Στην πραγματοποίησε της πρωτομαγιάτικης εκδήλωσης του Λιτοχώρου συνέβαλαν εργαζόμενοι του δήμου Δίου-Ολύμπου ενώ το «παρών» έδωσαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης, η αντιδήμαρχος Σοφία Ζουρζούρα, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Κουρίτα, τ. δημοτικοί σύμβουλοι, ο διοικητής του νοσοκομείου Αστέριος Φαρμάκης, στελέχη κομμάτων, εργαζόμενοι, άνεργοι, δημοτικοί υπάλληλοι αλλά και δημότες της περιοχής.