Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης – 7η Τέχνη και Μάθηση

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κατερίνης
 «… Η κινηματογραφική παιδεία, την οποία καλείται να εκτελέσει ο κινηματογράφος ως ένας «άλλος» παροχέας περιεχομένου, μπορεί να συμβάλλει σε μια ρεαλιστικότερη πρόσληψη
της πραγματικότητας, σε μια κοινωνική νοημοσύνη, την κοινωνιογνωσία, γεφυρώνοντας τις γνώσεις των ανηλίκων με τις εμπειρίες του εξω-κινηματογραφικού κόσμου» [Ε. Ανδριοπούλου]
O διευθυντής Αθ.Παπαγεωργίου και όλοι οι συμμετέχοντες στο σχολείο μας ευχαριστούμε θερμά όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και μας έδωσαν τη χαρά να παρακολουθήσουμε από κοινού την κινηματογραφική ταινία «Ο ΨΥΛΛΟΣ» του Δημ.Σπύρου, που προβάλαμε στον σινεμά ΕΥΚΑΡΠΙΔΗ την Τετάρτη 22/5. Την ταινία προλόγισε η εκπαιδευόμενη Β’ κύκλου Γεωργία Ζαμαντζά.
Η εκπαιδευτική δραστηριότητα έγινε στο πλαίσιο μιας διαθεματικής εργασίας που πραγματοποιείται φέτος στο σχολείο γύρω από τη βία, την αντιμετώπιση και πρόληψή της. Μιας κι ο υγιής διάλογος μέσα στην οικογένεια είναι σημαντικός, οι θεατές κατά τη διάρκεια της προβολής παρατηρούσαν την ανταλλαγή απόψεων κυρίως μεταξύ γονέων/συζύγων και του παιδιού τους και πρωταγωνιστή της ταινίας και προέκυψαν σκέψεις και προβληματισμοί για τη βελτίωσή τους. 
Στο τέλος δε εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους και την επιθυμίας τους να συμμετάσχουν και σε άλλες δράσεις του ΣΔΕ Κατερίνης. Μπορεί με βεβαιότητα να ειπωθεί ότι η απόπειρα να «γκρεμίσουμε» τους τοίχους του σχολείου και να εντάξουμε την τοπική κοινωνία στις εκπαιδευτικές δραστηριότητές μας ήταν επιτυχής και έγινε δυνατή χάρη στην προσφορά της εταιρίας διανομής Νεανικό Πλάνο, του σκηνοθέτη Δημ.Σπύρου και του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
Ευχόμαστε οι δύσκολοι καιροί που διανύουμε να μην εμποδίσουν μελλοντικές αντίστοιχες δράσεις αλλά αντιθέτως να συσπειρώσουν το ΣΔΕ Κατερίνης και τους συμπολίτες μας σε μια κοινή πορεία προς βελτίωση του εαυτού μας, του περιβάλλοντος μας, της οικογένειας μας και κατ΄ επέκταση του τόπου μας.