Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Για να μην τρελαθούμε τελείως

Μας το έστειλε ο Αντώνης Μάντζιος..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
του οικονομολόγου Αντώνη Δ. Μάντζιου
Μας λέγανε ότι ο νέος ενιαίος  φόρος ακίνητης περιουσίας θα είχε προοδευτικό συντελεστή και αφορολόγητο ποσό και θα αντικαθιστούσε το φόρο επί ηλεκτροδοτούμενων χώρων, το γνωστό
χαράτσι της ΔΕΗ, και θα ελάφρυνε την τσέπη του κοσμάκη αυτών δηλαδή που δεν είχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία.
Και από την άλλη ο Κουβέλης με τον Βενιζέλο έθεταν κόκκινες γραμμές, κορδέλες τις έκαναν, να καταργηθεί από φέτος το χαράτσι της ΔΕΗ. 

Τώρα λέει αποφάσισαν ως Τρόικα εσωτερικού, αφού έκαναν τις σχετικές κωλοτούμπες ο Βενιζέλος με τον Κουβέλη, να προτείνουν στην Τρόικα εξωτερικού, μιλάμε για πλέρια εθνική ανεξαρτησία, να εισπράττεται ο ενιαίος φόρος ακίνητης περιουσίας για μεν τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους από τη ΔΕΗ και για τους μη ηλεκτροδοτούμενους από τη Εφορία.

Μήπως έτσι όμως αντί για έναν ενιαίο φόρο ή ένα χαράτσι θα πληρώνουμε τώρα δύο φόρους μαζί; Γιατί πως θα υπολογιστεί προοδευτικός συντελεστής από τη ΔΕΗ, πως θα υπολογιστεί το τυχόν αφορολόγητο ποσό; 
Μήπως το αφορολόγητο και ο προοδευτικός συντελεστής του ενιαίου φόρου ακινήτων ήταν λόγια του αέρα;

Ή θα μας τα εισπράξουν τώρα για να μας τα επιστρέψουν του Αγίου .... ανήμερα;

Και ας μη ξεχνάμε ότι το ποσό που θέλει η Τρόικα να εισπράξει από την ακίνητη περιουσία είναι συγκεκριμένο, αποφασισμένο και συμφωνημένο και είναι μεγαλύτερο από το χαράτσι της ΔΕΗ. Πέφτει χοντρό δούλεμα λοιπόν στις πλάτες του λαού και θα μας βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και αφού δεν έχουμε πλέον λεφτά κινδυνεύει η όποια ακίνητη περιουσία του κοσμάκη.

Αντί να τρελαθούμε εμείς, ας βγούμε στους δρόμους να τους τρελάνουμε. Όλους του υποστηρικτές της Τρόικας όλους τους υποστηρικτές του μνημονίου.