Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πρώτη φίρμα ο Χριστογιάννης διασώζει χαμογελαστός το σάπιο τραπεζικό και πολιτικό σύστημα

Μας το έστειλε ο Αντώνης Μάντζιος ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
του οικονομολόγου Αντώνη Δ. Μάντζιου 

   Ο  Χριστογιάννη, ο δικός μας,  ο βουλευτής της Πιερίας μας,  της Ν.Δ.  Ο ακτινολόγος που υπογράφει πρώτος την τροπολογία της ντροπής  και  σώζει από τις ποινικές ευθύνες τις
διοικήσεις των Τραπεζών για τα θαλασσοδάνεια που έδωσαν σε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.
     Μια ντροπολογία που  φυσικά δεν συντάχτηκε από αυτόν, μπορεί όμως να μας απαντήσει αν την κατάλαβε, αλλά υπογράφηκε  μαζί με δύο άλλους πρωτοεκλεγόμενους βουλευτές της Περιφέρειας Τσουμάνης  Πρέβεζας και Σταμενίτης Πέλλας .
     Τρεις εκτός του  αντικειμένου τους  βουλευτές, εκτός υποψίας σαν πρωτάκια, και άγνωστοι ως εκ της επαρχίας,  υπέγραψαν μια τροπολογία και την κατέθεσαν πέντε λεπτά πριν τη λήξη της ψηφοφορίας για τον επενδυτικό νόμο, όταν ήταν πλέον αδύνατο να ελέγξει κανείς τι προτείνεται, και ασφαλώς, να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Παπαδημούλης.
     Ζήλωσαν την δόξα του Ηρόστρατου και υπέγραψαν την τροπολογία, μπορεί και τη δόξα του Εφιάλτη ή   εν πλήρη άγνοια και  μπορεί και  να κοκορεύονται ότι ξεγέλασαν την Βουλή ή μάλλον την αντιπολίτευση και πέρασε η ντροπολογία τους;
    Στρατιωτάκια ( στο σκάκι πιόνια) σε διατεταγμένη υπηρεσία της τρικομματικής κυβέρνησης  πέρασαν την ντροπολογία με την οποία απαλλάσσονται από την ενδεχόμενη δίωξη για απιστία τα μέλη της διοίκησης τραπεζών που έδωσαν δάνεια σε νομικά πρόσωπα, όπως είναι τα κόμματα. Απαλλάσσονται δηλαδή όσοι έδωσαν θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ χωρίς εγγυήσεις σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
      Μπορεί η ανεργία να μαστίζει την Πιερία και τους νέους της, μπορεί οι 5μηνίτες να μην έχουν δυνατότητα επιδότησης ανεργίας, μπορεί τα διόδια να αποκλείουν την Πιερία, μπορεί οι Δήμοι της να καταρρέουν από έλλειψη κονδυλίων, μπορεί τα μαγαζιά να κλείνουν όλο και περισσότερα μέρα με τη μέρα, μπορεί η αγορά να ασφυκτιά, μπορεί οι Τράπεζες με τα δάνειά τους να απειλούν εργαζόμενους και επαγγελματίες, μπορεί οι ανάπηροι και οι πολύτεκνοι εδώ στην Πιερία μας να διεκδικούν ένα πιάτο φαί, όμως ο βουλευτής μας, ο Χριστογιάννης, αυτός  που εκλέχτηκε βουλευτής λόγω εκλογικού συστήματος, είναι απών.   
      Απών από τα προβλήματα και τις αγωνίες του τόπου του, παρών όμως για να ψηφίζει τα μνημόνια ( τα οποία δεν θέλει κατά δήλωσή του), παρών να ψηφίζει υπέρ όλων των μέτρων κατά των εργαζομένων, των επαγγελματιών και όλου του λαού, απολογούμενος ότι το κάνει για να σώσει την Ελλάδα, σέρνοντας τους Έλληνες στον γκρεμό και μαζί τους την πατρίδα μας.
       Εν πλήρη αγνοία, περιφέρεται χαμογελαστός, απολαμβάνει την εκλογή του, εξυπηρετεί τους πολίτες με ρουσφετάκια του δρόμου, ανταλλάσσει χειραψίες, φωτογραφίζεται χαμογελαστός, συμμετέχει σε χορούς και δεξιώσεις.  
     Αυτόν τον Χριστογιάννη προκαλούμε να μας απαντήσει: τι κάνει ως βουλευτής για την πατρίδα μας, τη κάνει για την Πιερία και τους πολίτες της. Να μας πει γιατί υπέγραψε πρώτος αυτή την ντροπολογία, γιατί την κατέθεσε και μάλιστα την τελευταία στιγμή, γιατί έτσι χωρίς συζήτηση  απέσπασε ( δεν υπέκλεψε) την ψήφο της πλειοψηφίας. Αν πανηγυρίζει ακόμη γιατί δεν μπόρεσε η αντιπολίτευση να ζητήσει ονομαστική ψήφο, αν νιώθει νικητής σε αυτή την διαδικασία, αν νιώθει ότι κατήγαγε Ηράκλεια νίκη.
      Τι ήταν αυτό που τον ώθησε να γλυτώσει από τις ποινικές του ευθύνες ένα σάπιο σύστημα διοίκησης Τραπεζών, ένα σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ, ένα σύστημα που για δάνειο των πολιτών ζητούσε και κέρδιζε πολλαπλάσιες εγγυήσεις ενώ το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. έθεταν ως εγγυήσεις την επιχορήγηση που θα έπαιρναν με τα ποσοστά θα είχαν στις επόμενες εκλογές. Έτσι το ΠΑΣΟΚ πήρε δάνεια προεξοφλώντας ότι και στις μεθεπόμενες εκλογές θα έχει 40%  ενώ ήδη κατρακυλά σε μονοψήφιο διεκδικώντας ακόμα και την μη είσοδό του στη Βουλή.
             Συγχαρητήρια κ. Χριστογιάννη και οι συν αυτώ αλλά συγχαρητήρια και στην τρικομματική που σας επέλεξε για την υπογραφή της τροπολογίας. Την ώρα που Πεπόνης και Μουζακίτης οι οικονομικοί εισαγγελείς κατά της διαφθοράς,  καλούσαν τα κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα θαλασσοδάνεια με μια κίνηση  ματ αθωώνεται τις Τράπεζες υπογράφοντας την  ντροπολογία.
       Ελάτε  ξανά στις ρούγες και τα καφενεία να μας μιλήσετε πως σώζεται η πατρίδα, για το σάπιο πολιτικό σύστημα που μας έφερε ως εδώ, για τα δάνεια που είναι θηλειά στο λαιμό των συμπολιτών μας, ελάτε να μας πείτε πως σώσατε τις Διοικήσεις των Τραπεζών.
     Καλούμε και τους πολίτες, τους δανειολήπτες, όλους όσους τους κυνηγάνε οι Τράπεζες και τα δάνεια, όλους όσους απαιτούν την καταδίκη της σαπίλας, όλους όσους διεκδικούν ένα καλύτερο αύριο, συναντώντας αύριο τον κ. Χριστογιάννη και τον κάθε Χριστογιάννη νε του θέσουν όλα αυτά τα γιατί. 
      Γιατί έχουμε δημοκρατία, γιατί οι πολίτες ελέγχουν και οι πολιτικοί πρέπει να απολογούνται καθημερινά. Για αυτά που δεν κάνουν αλλά αι γι αυτά που κάνουν.