Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Συλλήψεις και τρομοκρατία

Μας το έστειλε η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΑΓΩΝΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ
 ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ – ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

 Συλλήψεις και τρομοκρατία
Η χθεσινή συγκέντρωση ήταν επιτυχημένη και η απελευθέρωση των διοδίων με ενημέρωση των οδηγών κράτησε πάνω από δύο ώρες.  Όμως σ’ αυτήν την
απολύτως ειρηνική διαμαρτυρία η αστυνομία επέδειξε για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό της.  Παρενέβη δύναμη των ΜΑΤ απωθώντας τον κόσμο και συνέλαβαν τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Πολύζο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Δανιηλίδη.
Η απαίτηση των πολιτών βέβαια για άμεση απελευθέρωσή του ήταν έντονη και μαζική, με αποτέλεσμα μετά από 15-20΄  να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και να αφεθούν ελεύθεροι οι αιρετοί εκπρόσωποί μας. 
Φαίνεται λοιπόν ότι η πολιτεία αντί να επανεξετάσει το θέμα των παράλογων διοδίων Αιγινίου που απομονώνουν την Πιερία, επιλέγει την βία, τις συλλήψεις και την τρομοκρατία των πολιτών.  Αυτό βέβαια γιγαντώνει τη θέλησή μας για αγώνα.  Η καθημερινή μας παρουσία εκεί γίνεται μαζικότερη και η απαίτησή μας για κατάργηση των διοδίων της ντροπής πιο έντονη, πιο ξεκάθαρη.
Όσον αφορά δε τα ενδεχόμενα σχέδια που γίνονται γνωστά για επέκταση εγκαταστάσεων διοδίων με απαλλοτριώσεις αγροτικών κτημάτων, είναι αυτονόητη η επισήμανσή μας:  Ας μην το σκεφτούν καν, δεν υπάρχει περίπτωση να τους το επιτρέψουμε.  Στα Διόδια αυτά το μόνο που θα συμβεί είναι η παύση της λειτουργίας τους.


Αιγίνιο 01 – 04 – 2013
Το Γραφείο Τύπου
της Επιτροπής Αγώνα  
Δήμου Πύδνας – Κολινδρού