Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μας το έστειλαν οι ΑΝ.ΕΛ ..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία εχθές Σάββατο 13/04/2013 στην Αθήνα το Ιδρυτικό Συνέδριο της Νεολαίας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Πρόεδρος της Νεολαίας εξελέγη η Μανταλένα Παπαδοπούλου και Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής εξελέγη ο
Ανέστης Χατζηθεοδοσίου.

Το Συνέδριο υπερψήφισε ομόφωνα και παμψηφεί το Καταστατικό και εξέλεξε την Εκτελεστική Επιτροπή η οποία αποτελείται από 80 μέλη. Επίσης εξέλεξε τους συνέδρους που θα εκπροσωπήσουν τη Νεολαία στο Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος.

Η δήλωση της προέδρου Μανταλένας Παπαδοπούλου ήταν η εξής:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε πανηγυρικό κλίμα και με συμμετοχή από όλη την Ελλάδα το Ιδρυτικό μας Συνέδριο, μετά από προσπάθεια λίγων μηνών να οργανωθούμε σε κάθε νομό και κάθε περιφέρεια της Ελλάδας. Αποτελεί κοινή μας αφετηρία για τη δημιουργία μιας νεολαίας με πολιτικές παρεμβάσεις και κοινωνικό έργο. Μιας νεολαίας που ήρθε να ανατρέψει όσους επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία και βάλλουν την κοινωνική συνοχή. Είναι τιμή για εμένα που εξελέγην επικεφαλής μιας τέτοιας νεολαίας, άφθαρτης, αγνής με σαφή προσανατολισμό και στόχους. Όλοι ενωμένοι, ξεκινάμε μαζί!».

Η δήλωση του γραμματέα εκτελεστικής επιτροπής Ανέστη Χατζηθεοδοσίου ήταν η εξής:

 «Είναι μεγάλη χαρά να ανακοινώνουμε ότι η Νεολαία μας αποτελεί, μετά και το άκρως επιτυχημένο Συνέδριό μας, επίσημα μια πραγματικότητα. Η συγκινητική παρουσία των μελών που προσήλθαν από όλες τις περιοχές της χώρας δείχνει τη μεγάλη δυναμική που υπάρχει και καταδεικνύει ότι η ανατροπή θα έρθει από τους νέους που δεν θα συμβιβασθούν στο μέλλον που κάποιοι άλλοι ετοιμάζουν για εμάς. Από σήμερα αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε μαζί!».

H νεολαία των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πιερίας συμμετείχε με επιτυχία στο ιδρυτικό συνέδριο της νεολαίας του κινήματος, με 11 δυναμικούς νέους και νέες  οι οποίοι εκπροσώπησαν το νομό μας.Το παρόν δήλωσαν συνολικά πάνω από 300 νέοι απ' όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας.
Το ιδρυτικό συνέδριο αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στην εδραίωση του κινήματος καθώς εξελέγει η Πρόεδρος, ο Γραμματέας καθώς και η εκτελεστική επιτροπή της νεολαίας.
Μεταξύ των 80 μελών της εκτελεστικής επιτροπής είναι και δυο μέλη της νεολαίας μας, ο Αλέξιος Καραμανώλας και ο Παύλος Αβραμίδης.
Το δικό του στίγμα με την ομιλία του έδωσε ο Αλέξιος Καραμανώλας, όταν κλήθηκε στο βήμα, επισημαίνοντας τον σημαντικό ρόλο που θα παίξει η νεολαία στην τοπική κοινωνία και κάνωντας προτάσεις σχετικά με την εδραίωση και διάδοση του κινήματος.

Η ομιλία του.

Αγαπητοί Φίλες και Φίλοι,

Η σημερινή ημέρα είναι η πιο σημαντική ημέρα για το κίνημά μας. Σήμερα η νεολαία, το πιο δυναμικό κομμάτι αυτού του τόπου, κλήθηκε να δηλώσει παρών και να προχωρήσει και επίσημα πλέον στην θεσμική νομιμοποίησή της μέσω του ιδρυτικού αυτούσυνεδρίου. Η σημερινή μας παρουσία αποτελεί ένδειξη ανδρείας και θάρρους για το δύσκολο έργο που πρόκειται να αναλάβει, τόσο η νεολαία στο σύνολο της νεολαίας, όσο και ο καθένας μας ξεχωριστά.

Χαίρομαι που βλέπω τόση μεγάλη ανταπόκριση απ’ όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας, πράγμα που με κάνει να νιώθω μια εσωτερική δικαίωση αλλά και επιβεβαίωση, πως ο δρόμος που αποφάσισα να ακολουθήσω και οι μάχες που αποφάσισα να δώσω, δεν είναι μάταιες και δεν θα είμαι μόνος στον δύσκολο αυτό δρόμο.
Με αφορμή λοιπόν το ιδρυτικό συνέδριο και τον τεράστιο συμβολισμό που αυτό φέρνει μαζί του θα ήθελα σήμερα να αναφερθώ σύντομα σε όσα θα βοηθήσουν την νεολαία μας να εδραιωθεί και να αποτελέσει το σημείο μηδέν, το σημείο, από το οποίο θα ξεκινήσει η αφύπνιση του ελληνικού λαού και κυρίως των νέων.
Στο σημείο αυτό θέλω να τονίσω, πως δεν θα πρέπει να μας απασχολεί το παρελθόν κανενός. Από σήμερα αποτελούμε όλοι μαζί μια οικογένεια, μια τεράστια οικογένεια με κοινές αξίες, κοινούς στόχους και κοινά όνειρα για το μέλλον. Οφείλουν, λοιπόν, οι έμπειροι ανάμεσά μας να σταθούν δίπλα σε αυτούς που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την πολιτική και να τους δώσουν τα εφόδια για να γίνουν καλύτεροι. Όμως, και οι έμπειροι θα πρέπει να παραδειγματιστούν από τον ζήλο που επιδεικνύουν οι νέοι και να μάχονται με το ίδιο πάθος υπέρ του κινήματος.

Είμαι της γνώμης πως αυτοί που θα αναλάβουν να εκπροσωπήσουν την νεολαία μας στον νομό τους, οφείλουν να έχουν το εξής πολύ καλά μέσα στο μυαλό τους: δεν θα πείσουμε κανέναν, ότι πάμε να σώσουμε την Πατρίδα, αν δεν αποδείξουμε πρώτα απ’ όλα ότι προσπαθούμε να σώσουμε την τοπική κοινωνία. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε όλοι την σημασία και τον αντίκτυπο που θα έχει η εστίαση στις τοπικές κοινωνίες,
 

Γι’ αυτό πιστεύω πως αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπάρχει σε κάθε νομό μια οργανωμένη νεολαία του κινήματος!

Ποιοι, όμως, θα είναι αυτοί που θα αναλάβουν την ευθύνη; Η απάντηση μου είναι: να βρούμε τους Άριστους! Και μιλώ για μια Αριστοκρατία αναφερόμενος σε όλα τα παλικάρια και τις κοπέλες ανά την Ελλάδα που προσφέρουν στον τόπο τους, που μοχθούν για την οικογένεια τους και που μάχονται να διαφυλάξουν αναλλοίωτες αξίες που τείνουν να εξαλειφθούν.
 

Και σας διαβεβαιώνω, πως επειδή ο αγώνας μας είναι αγνός, αυτά τα παιδιά θα συμφωνήσουν να συμπορευθούν μαζί μας.
Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες. Όμως οι δυσκολίες αυτές δεν πρέπει να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στο έργο μας. Αντιθέτως, οφείλουμε όλοι να τις αντιληφθούμε ως ευκαιρίες. Ευκαιρίες για να αποδείξουμε ποιοι είμαστε και ποια Ελλάδα οραματιζόμαστε.

Σας ευχαριστώ.