Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ ΜΑΣ.ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΕΙΧΕ ΚΑΛΕΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΛΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ.

Την ήπια αξιοποίηση του Ολύμπου, ενός από τα πλέον γνωστά βουνά σε όλο τον κόσμο, επιδιώκουν οι τουριστικοί φορείς της Πιερίας, σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της οικονομίας της περιοχής. 

«Η Ενωση Ξενοδόχων Πιερίας, σε συνεργασία και με τους άλλους τουριστικούς φορείς της
περιοχής, έχουμε διαμορφώσει, από το 1997, ένα κοινό brand το «Olympus Riviera», σε μία προσπάθεια να αναδείξουμε τουριστικά την περιοχή μας, που συνδυάζει το βουνό των θεών, τον Ολυμπο, και την πολύ μεγάλη παραθαλάσσια ζώνη χιλιομέτρων.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκουμε και την ήπια ανάπτυξη στον Ολυμπο. Δυστυχώς, δεν βρίσκουμε καμία ανταπόκριση από την πολιτεία», αναφέρει στη «Ν» ο αντιπρόεδρος της Ενωσης, Ηλίας Ηλιάδης.


«Εχουμε εδώ έναν απίστευτο συνδυασμό θάλασσας και βουνού και μάλιστα όχι ενός οποιουδήποτε βουνού, αλλά ενός μνημείου της παγκόσμιας κληρονομιάς. Πρέπει να το εκμεταλλευτούμε», ανέφερε σε παλιότερες δηλώσεις η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Λέινα Αφροδίτη.

Η αντιδήμαρχος του Δήμου Δίον Ολύμπου, Σοφία Ζουρζούρα - Παύλου, σημειώνει ότι «αυτό που έχουμε προτείνει είναι ένα τελεφερίκ από το Λιτόχωρο προ του Ολύμπου και όμως ούτε και αυτό δεν δέχονται». «Ο Ολυμπος μπορεί να αξιοποιηθεί προς όφελος όχι μόνο της περιοχής», συμπληρώνει από την πλευρά του ο επίσης αντιδήμαρχος του Δήμου Δίον Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης.

Αυτή την περίοδο, η Ενωσή μας, σημειώνει ο κ. Ηλιάδης μαζί με τους άλλους φορείς της περιοχής συμμετέχει σε πολλές τουριστικές εκθέσεις στις γύρω χώρες, προκειμένου να αυξήσουμε το τουριστικό ρεύμα προς την περιοχή μας.

Ξεκινήσαμε από την έκθεση της Σόφιας στη Βουλγαρία, όπου πήραμε μέρος με περίπτερο μαζί με την Ενωση Ξενοδόχων Παραλίας Πιερίας, την Ομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων Πιερίας και την Ενωση Τουριστικών Πρακτόρων Πιερίας και συνεχίσαμε με τη συμμετοχή μας στην έκθεση του Βελιγραδίου (ολοκληρώθηκε χθες), ενώ θα συμμετάσχουμε ακόμη στην έκθεση της Βουδαπέστης, στην Ουγγαρία, και του Βουκουρεστίου στη Ρουμανία.