Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ξύλο στην «πράσινη» νεολαία!

Τα «τάγματα εφόδου» του Ευάγγελου Βενιζέλου έκαναν πρόβα… κατάληψης της εξουσίας χθες στο συνέδριο της Νεολαίας. Με το έτσι θέλω χθες και χωρίς να κρατήσουν

ούτε καν τα προσχήματα πήγαν να μπουκάρουν στο ΣΕΦ για να επιβάλουν τις άνωθεν εντολές που είχαν. Να εκλέξουν δηλαδή εδώ και τώρα τον νέο γραμματέα τους, τον Π. Χρηστίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο απερχόμενος γραμματέας της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ μαζί με μια μεγάλη ομάδα που στηρίζει την υποψηφιότητα Χρηστίδη έσπασε τις πόρτες του ΣΕΦ και «μπούκαρε» χωρίς διαπιστεύσεις μέσα στην αίθουσα για να ξεκινήσει μόνη της τις διαδικασίες, παρότι υπήρχε συμφωνία μεταξύ της άλλης βενιζελικής ομάδας για εκλογή γραμματέα μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Τα αίματα μεταξύ των βενιζελικών ομάδων άναψαν, καθώς οι αντιμαχόμενοι ήρθαν στα χέρια, και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων φέρεται ότι τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός στην προσπάθειά του να εμποδίσει την εισβολή. Τελικά τον ρόλο του διαιτητή ανέλαβε η Τόνια Αντωνίου, η οποία προσπάθησε να βρει τη χρυσή τομή μεταφέροντας τους… διαφωνούντες για διαπραγματεύσεις στην Ιπποκράτους. Τελικά η λύση που βρέθηκε ήταν να εκλεγεί χθες το Εθνικό Συμβούλιο και ο γραμματέας της Νεολαίας να εκλεγεί μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας την ομάδα Χρηστίδη να υποχωρήσει.

 Κατά τα άλλα, μέσα σε φορτισμένο κλίμα ξεκινά σήμερα το 9ο Συντακτικό Συνέδριο, με τις ομάδες να βρίσκονται στα χαρακώματα. Ο κ. Βενιζέλος διαμηνύει στους «παπανδρεϊκούς» και στις άλλες ομάδες ότι το συνέδριο δεν γίνεται για να συζητηθεί η συμμετοχή ή όχι του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, αλλά για να βρει την ταυτότητά του στη νέα εποχή. Σήμερα το μεσημέρι (13.00), μάλιστα, στην ομιλία του αναμένεται να δώσει το στίγμα του. Από τη μεριά τους οι αντιβενιζελικές ομάδες ετοιμάζουν να κάνουν ολομέτωπη επίθεση στον κ. Βενιζέλο, απαιτώντας να στηρίζει την κυβέρνηση μόνο κοινοβουλευτικά και όχι συμμετέχοντας σε αυτήν.

 Χθες ο πρώην υπουργός Δ. Ρέππας κατέθεσε πρόταση για την αναθεώρηση του προγράμματος στήριξης, ζητώντας παράλληλα τη δέσμευση του κ. Σαμαρά ότι δεν θα γίνουν εκλογές μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Παράλληλα, ζητά να μείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει με την ψήφο του την κυβέρνηση, ασχέτως αν συμμετέχει με στελέχη του σ’ αυτήν. Οσον αφορά στο σχήμα της ΕΛΙΑΣ, ο κ. Ρέππας, υπογραμμίζει ότι δεν συνάδει με τα ιστορικά δεδομένα και τα πολιτικά χαρακτηριστικά της χώρας μας.

Νίκος Ελευθερόγλου