Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Η κοπή πίτας του Σ.Ε.Ο Κατερίνης

Μας το έστειλε ο Δημήτρης Σφήκας..... Ευχαριστούμε πολύ
Με την παρουσία δεκάδων φίλων του ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών Κατερίνης έκοψε την Κυριακή την καθιερωμένη πίτα που αυτή τη φορά,
συμμεριζόμενος και τις οικονομικές συνθήκες της εποχής, έγινε σε … πεδιάδα.
O π. Ευάγγελος Ζαρώτης με τον πρόεδρο του ΣΕΟ Κατερίνης Πέτρο Μήλιο και τον έφορο Γιώργο Τσαχουρίδη
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κοντινό και πανέμορφο Πλατανόδασος της Νεοκαισάρειας, όπου με σύμμαχο την ηλιόλουστη μέρα έγινε μια πολύ όμορφη γιορτή. Στην αρχή ο πρόεδρος του ΣΕΟ Πέτρος Μήλιος καλωσόρισε τα μέλη και του φίλους ορειβάτες, καθώς και Ελεύθερους Ποδηλάτες που ήταν εκεί και στη συνέχεια ο π. Ευάγγελος Ζαρώτης ευχόμενος καλή χρονιά, έκοψε την πίτα.
Οι τυχεροί της πίτας Χαράλαμπος Σαμαρτσίδης και Άγγελος Μαυρίδης
Τυχερός ήταν ο Χαράλαμπος Σαμαρτσίδης που είχε και την ονομαστική του γιορτή και έτσι άδραξε της ευκαιρίας να προσφέρει ακανέδες (λουκούμια) «Ρούμπου» από την ιδιαίτερή του πατρίδα, τις Σέρρες. Στην πίτα για τους μικρούς ορειβάτες τυχερός ήταν ο Άγγελος Μαυρίδης.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τα πενήντα χρόνια που κλείνει φέτος ο δραστήριος σύλλογος του οποίου η δραστηριότητά του, κύρια, επικεντρώνεται στη λειτουργία του καταφυγίου στη Σαρακατσάνα,
στη Ρητίνη, στα δεκατρία χρόνια της ποδηλατικής ομάδας, καθώς και στη Βορειοελλαδική ορειβατική συνάντηση που θα γίνει φέτος στο καταφύγιο.