Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥΣ

Μας το έστειλε ο Βασίλης Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ
Γνώμη ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ δικηγόρου. Γιατί η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε. δεν υπέβαλε μήνυση κατά των διαδηλωτών για οποιοδήποτε αδίκημα? Η
ελληνική Αστυνομία είναι υπηρεσία φύλαξης ιδιωτικών Εταιριών αφαίμαξης των πολιτών?
Αντιστεκόμαστε ειρηνικά κατά τής απομόνωσης και υποβάθμισης τής Πιερίας.

Αποδείχθηκε κατά την πολύωρη ακροαματική διαδικασία στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης, ότι η κατηγορούμενη Α.Β. συλληφθείσα, ΜΑΖΊ ΜΕ ΑΝΗΛΙΚΟ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΒΑΝΑΥΣΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΤ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, στα διόδια του Αιγινίου ότι δεν μεταχειρίστηκε βία για να εξαναγκάσει τον Αστυνομικό Υπάλληλο με πολιτικά ,πού επιχείρησε ανορθόδοξα να την συλλάβει και να την αποσπάσει από το πλήθος, να παραλείψει νόμιμη ενέργεια του, ότι δεν βιαιοπράγησε και οιονδήποτε τρόπο σε βάρος του αστυνομικού οργάνου ώστε να παραλείψει η να ματαιώσει νόμιμη πράξη του, άλλωστε ο κ. Εισαγγελέας της έδρας έκανε απαλλακτική πρόταση σε ότι αφορά την κατηγορούμενη πράξη άρθρου 167 Π.Κ. τής Αντίστασης, ούτε καν εκφράσθηκε απειλή βίας κατά του υπαλλήλου και όσων προσέτρεξαν προς υποστήριξη του όσο διαρκούσε η νόμιμη ενέργεια του.
Ξεκάθαρο λοιπόν ότι δεν ασκήθηκε οποιαδήποτε μορφή σωματικής η λεκτικής βίας εναντίον του Αστυνομικού που δεν είχε κανένα απολύτως λόγ
o να την συλλάβει διότι μετείχε όπως φάνηκε από δικαιολογημένο ενδιαφέρον σε ειρηνική διαδήλωση , χωρίς όπως αποδείχθηκε να παρακωλύει τις συγκοινωνίες, διότι από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ΟΠΩΣ ΑΠΑΙΤΕΊ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 292Π.Κ. ότι με ενέργεια της παρεμποδίστηκε η λειτουργία κοινόχρηστης έκτασης εν προκειμένω του ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος, καθώς αποδεδειγμένα οι συγκεντρωμένοι ευρίσκοντο στο έρεισμα η τούς παράδρομους, αντιθέτως αποδείχθηκε ότι υπήρξε από την αστυνομική δύναμη κατάχρηση εξουσίας, χρήση υπέρμετρης και αδικαιολόγητης βίας σε βάρος ανηλίκων και άλλων συμπολιτών μας, και ότι άδικα ορισμένοι στερήθηκαν την ελευθερία τους. Τι επιδιώκει λοιπόν η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας που υπερβάλλει ,ΕΚΤΙΘΕΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΏΜΗ, στην άσκηση καθηκόντων της, προστατεύει βιαιοπραγώντας και κτυπώντας αλλύπητα ειρηνικούς διαδηλωτές, μια ιδιωτική εταιρία να εισπράττει διόδια κτυπώντας απρόκλητα, βάρβαρα και κάνοντας χρήση απαγορευμένων χημικών ουσιών, απλούς διαμαρτυρόμενους πολίτες που εκφράζουν την εναντίωση τους στην επαναλειτουργία των διοδίων Αιγινίου?
Δεν είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο το δικαίωμα της διαδήλωσης?
ΓΙΑΤΙ αυτή η προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης αλλά και κατασυκοφάντησης με τον πλέον αδόκιμο τρόπο των πολιτών, οι αθρώες και παράνομες συλλήψεις με διάτρητα κατηγορητήρια πού καταρρέουν στο ακροατήριο? Έχουμε κοινοβουλευτική Δημοκρατία η χούντα ολιγαρχών η Συνταγματαρχών, ποιος στρέφει τα ΜΑΤ εναντίον του αγανακτισμένου κόσμου που συγκεντρώνεται εκεί και δίνει εντολές να βιαιοπραγήσουν, θα ερευνήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης τυχόν ποινικές ευθύνες τους?
ΓΙΑΤΙ στοχοποιούνται οι επικεφαλής αυτής της πρωτοβουλίας που πρέπει να πλαισιωθεί και να υποστηριχθεί μαζικότερα και εκδόθηκε μάλιστα ένταλμα σύλληψης εναντίον τους, ποιο αδίκημα τέλεσαν, ζούμε σε κράτος δικαίου, ο Ποινικός Κώδικας είναι εργαλείο εξόντωσης όσων αντιτίθενται στην κρατική αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό? Οφείλει ο νομικός κόσμος να αντιδράσει συντονισμένα να εκφράσει την ενεργό συμπαράσταση του σε όσους άδικα διώκονται η φυλακίζονται, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να καταλυθεί το Σύνταγμα και η ΕΣΔΑ, θα απευθυνθούμε στον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον κ Εισαγγελέα Α.Π. ζητώντας να παρέμβουν, η Πιερία βουλιάζει , περιθωριοποιείται , όλοι να κατέβουμε στους δρόμους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για τον κοινό στόχο, την απομάκρυνση και οριστική κατάργηση των διοδίων των κοινοπραξιών που επιβλήθηκαν ερήμην του ελληνικού λαού που υπερφορολογείται και που ακυρώνουν κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του τόπου μας.