Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Το Α.Π.Θ. στο NΟΗΣΙΣ: Συνάντηση Καινοτομίας, Εκπαίδευσης & Πολιτισμού

Μας το έστειλε το ΝΟΗΣΙΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
H εκδήλωση, που οργανώνεται από την Επιτροπή Ερευνών και τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Α.Π.Θ., θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως τις
20 Ιανουαρίου 2013 στο ΝΟΗΣΙΣ. Στόχος της να δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίσουν από κοντά τις καινοτόμες ερευνητικές δραστηριότητες που δίνουν μια νέα προοπτική στην οικονομία και τη ζωή των συμπολιτών μας, τις εκπαιδευτικές κοινωνικές και πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη, τις πολυάριθμες δραστηριότητες για το κοινό της πόλης, καθώς και τις νέες δομές του που στοχεύουν στην αποκατάσταση των αποφοίτων και την αναβάθμιση του Ιδρύματος.


Μέσα από τις 60 συμμετοχές που αφορούν σε προϊόντα εφαρμοσμένων μελετών, προβάλλεται μέρος της καινοτομικής ερευνητικής δραστηριότητας  των ερευνητών  και  των ομάδων του Α.Π.Θ. οι οποίες έχουν  δυνατότητες εφαρμογής. Παράλληλα με την προβολή των πολιτιστικών, κοινωνικών και γενικότερα των νέων δράσεων του ιδρύματος επιδιώκεται η προσέγγιση της πόλης με το Ίδρυμα για τη ανάδειξη των δυνατοτήτων συνεργασίας του με τους φορείς της περιοχής .

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες/παρουσιάσεις των ερευνητικών επιτευγμάτων. Οι θεματικές ενότητες στις οποίες θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και τα καινοτόμα «προϊόντα» αφορούν τομείς όπως: Νέα Υλικά- Προηγμένες Τεχνολογίες, Ιατρική-Κτηνιατρική, Αρχαιολογία-Πολιτισμός, Αγροτική Ανάπτυξη-Τρόφιμα, Τηλεπικοινωνίες-Πληροφορική, Περιβάλλον- Ενέργεια,  Εκπαίδευση- Γλωσσομάθεια και Students Corner. Επίσης, στην ενότητα «Πειράματα με υλικά καθημερινής χρήσης» τα παιδιά, αλλά και οι ενήλικες θα έχουν τη δυνατότητα να εμπλακούν σε διασκεδαστικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες που συνδέουν τη φυσική με την καθημερινότητα.

Παράλληλα θα γίνει παρουσίαση του "HORIZON 2020: Το πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2014-2020" και συζήτηση για την ερευνητική προοπτική του Α.Π.Θ.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα2310994071και 2310994013 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.rc.auth.gr/Announcement/Details/Item/3025.

Για τις αίθουσες θεαμάτων του ΝΟΗΣΙΣ (Πλανητάριο, Κοσμοθέατρο, Μουσείο Τεχνολογίας) θα ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης προσφορά «2+1 δώρο» για τις σχολικές ομάδες (χρειάζεται απαραιτήτως να προηγηθεί κράτηση, πληροφορίες τηλ: 2310 483 000, εσωτ. 2), καθώς και μειωμένο εισιτήριο (μαθητικό) για όλους τους επισκέπτες.