Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Να παραιτηθούν οι βουλευτές Πιερίας που έχουν εγκαταλείψει την κοινωνία

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ  Δικηγόρου Να παραιτηθούν οι βουλευτές Πιερίας που έχουν εγκαταλείψει την κοινωνία.


Ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας να διωχθεί ποινικά για την αδικαιολόγητη,
απρόκλητη επίθεση και βιαιοπραγία , αλλά και παράνομες συλλήψεις σε βάρος δεκάδων ειρηνικά διαμαρτυρόμενων για την λειτουργία των διοδίων Αιγινίου
Περικυκλωμένη από διόδια η Πιερία, πρωτοφανής η αστυνομική αγριότητα αντίστοιχη ολοκληρωτικών καθεστώτων. Απαιτούνται μαζικότερες κινητοποιήσεις, ανέφικτη και πανάκριβη πλέον η μετακίνηση και η διέλευση οχημάτων στην Πιερία.

Σήμερα κατά την ειρηνική διαδήλωση εκατοντάδων πολιτών πού εναντιώθηκαν δυναμικά αλλά ειρηνικά στην επαναλειτουργία των διοδίων Αιγινίου προς όφελος της παραχωρησιούχου Εταιρίας Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε πού εμφανίζεται ανυποχώρητη όπως και η Κυβέρνηση που παρείχε αόριστες υποσχέσεις για διορθωτικά , βελτιωτικά μέτρα, γράφηκε μία μαύρη σελίδα για τον τόπο μας, η Αστυνομική Αρχή Πιερίας με εντολές του Αστυνομικού Διευθυντή, διέπραξε εγκλήματα που διώκονται και τιμωρούνται, σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων που συγκεντρώθηκαν στον χώρο των διοδίων με απότερο σκοπό να αποτρέψουν, να εμποδίσουν την καταστρεπτική για τον τόπο μας επαναλειτουργεία των διοδίων, που απομονώνουν, αποκλείουν κυριολεκτικά την Πιερία και καταφέρνουν ισχυρό πλήγμα στην προοπτική τουριστικής ανάπτυξης της. Όμως σήμερα οι κάτοικοι της Πιερίας διατράνωσαν την αντίθεση τους και κατέστησαν σαφές ότι θα παραμείνουν αμετακίνητοι μέχρις οτου η ανάλγητη και μνημονιακή Κυβέρνηση ανακαλέσει την απόφαση της, η όψιμη πρωτοβουλία των τεσσάρων Βουλευτών της Ν.Δ. δεν είναι άξια μνείας άλλωστε κατέληξε σε ναυάγιο.
Διέπραξαν λοιπόν για να είμεθα ακριβείς, το αδίκημα τής Κατάχρησης εξουσίας άρθρου 239 Π.Κ. παρ.β, εν γνώσει τους συνέλαβαν χωρίς νόμιμη αιτία και προκάλεσαν την ποινική δίωξη έντεκα ατόμων που είναι αθώοι, διότι ουδεμία αξιόποινη πράξη δεν διέπραξαν και συνελήφθησαν από άνδρες των ΜΑΤ που εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον τους χωρίς να παρακωλύουν τις συγκοινωνίες η να έχουν καταλάβει το οδόστρωμα, επιπλέον τής Παράνομης κατακράτησης άρθρου 325 Π.Κ., διότι τους στέρησαν το έννομο αγαθό της προσωπικής ελευθερίας που προσέβαλαν υπαίτια με τον περιορισμό και κράτηση τους στο Α.Τ. Κατερίνης όπου δια τής βίας προσήχθησαν αφού ορισμένοι ξυλοκοπήθηκαν άγρια και πρέπει συνεπώς να διωχθούν για το αδίκημα της σωματικής βλάβης άρθρου 308 Π.Κ. κατόπιν έγκλησης των παθόντων που αύριο όμως, θα οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελικής Αρχής για την άσκηση ποινικής δίωξης με βάση το υλικό της σχηματισθείσης δικογραφίας.
Η σύλληψη και κράτηση των διαδηλωτών εναντίον των οποίων ασκήθηκε σωματικά και λεκτική βία είναι εντελώς παράνομη και πρέπει να προκαλέσει την αυτεπάγγελτη ενεργοποίηση της εισαγγελικής Αρχής Κατερίνης, όπως και για την παράνομη και επικίνδυνη χρήση χημικών ουσιών και δακρυγόνων βλαπτικών για την υγεία των πολιτών αυτών που οφείλουμε να συμπαρασταθούμε ενεργά απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση τους.
Η Αστυνομική Αρχή ενήργησε καταχρηστικά , υπερβολικά χωρίς αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία , επιχείρησε ανορθόδοξα αλλά και αξιόποινα, να διαλύσει και να απομακρύνει το πλήθος με βιαιότητες και επιθέσεις με βλαβερές χημικές ουσίες, με συνέπεια να οξυνθεί, να κλιμακωθεί επικίνδυνα η ήδη τεταμένη κατάσταση. Αυτό το επιχειρησιακό πλάνο κατέστρωσε και υλοποίησε με παταγώδη αποτυχία ο Αστυνομικός Διευθυντής που ήταν παρών, με την γνωστή αναποτελεσματικότητα  της ΕΛ.ΑΣ., για να προστατεύσει πρωτίστως όπως αποδείχθηκε τα συμφέροντα της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας, δηλ. να εισπράττει ακωλύτως το αντίτιμο Αλήθεια η εισαγγελική Αρχή θα μεριμνήσει για την απόδοση ποινικών ευθυνών στους επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης που ξυλοκόπησε αλύπητα ειρηνικούς διαδηλωτές?
Το αγωνιστικό φρόνημα των διαδηλωτών που εδάρησαν με πρωτοφανή αγριότητα δεν πρόκειται να καμφθεί με τέτοιες αντιδημοκρατικές, χωροφυλακίστικες μεθόδους ,αντιθέτως θα γιγαντωθεί, θα δυναμώσει , θα πολλαπλασιασθεί μέχρι την οριστική απελευθέρωση μας από την πρόσθετη αφαίμαξη και περιθωριοποίηση, φοβούμαι ότι τα διόδια του Αιγινίου θα γίνουν το Πολυτεχνείο της τρικομματικής Κυβέρνησης πού θέλει να τιθασεύσει και να εξαναγκάσει τους αντιδρούντες πολίτες με απόλυτη βία και τρομοκρατία. Απαντούμε δεν θα αποχωρήσουμε θα αγωνιστούμε με τόλμη και αποφασιστικότητα, άφοβα μέχρι την τελική δικαίωση μας.