Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΝΟΥΣΟΣ ΒΑΛΛΕΙ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΩΝ

«Ήθελα να τους αρπάξω από το λαιμό»

Λάβρος εμφανίστηκε ο Θανάσης Πανούσος εναντίον των παραγόντων του Παμβοχαϊκού, αλλά και του προέδρου της ΕΣΑΠ, για τη μη αναβολή των αγώνων της Volley League, μετά το χαμό του Νίκου Σαμαρά.
Μιλώντας στon Sentra 103.3 και στην εκπομπή «Διπλός ESPRESSO», ο ακραίος του Μίλωνα είπε για όσα έγιναν χθες στο κλειστό του Μίλωνα: «Θα άρπαζα από το λαιμό τους ανθρώπους του Παμβοχαϊκού, οι παίκτες της ομάδας δακρυσμένοι δεν ήθελαν να παίξουν, αλλά τους πίεζαν ο Ρωμανός, ο Καλλιμάνης και ο Ζαλμάς ο τεχνικός να κάνουν ζέσταμα και να αγωνιστούν για να μη μηδενιστούν» δήλωσε ο ακραίος του Μίλωνα Θανάσης Πανούσος
Παράλληλα αναφερόμενος στην απόφαση της Λίγκας να μην αναβάλει τα παιχνίδια της 12ης αγωνιστικής ο Θανάσης Πανούσος, επιτέθηκε στον πρόεδρός της Παντελή Ταρνατώρο.

«Έπαιξαν για να μη τιμωρηθούν»
«Αλήθεια, τι έγινε στην περίπτωση του Φιλόπουλου, του παιδιού που σκοτώθηκε στη Λαυρίου, που αμέσως ανέβαλε όλα τα ματς όλων των κατηγοριών. Ο κ. Ταρναρώτος ανέβαλε τον αγώνα Εθνικός Αλεξανδρούπολης-Παναθηναϊκός για λόγους ασφάλειας. Είναι ντροπή, δεν θέλω να τον δω μπροστά μου, δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω. Αυτός υπάρχει, γιατί υπήρχε ο Σαμαράς. Μην πω ότι εμείς υπάρχουμε, γιατί υπήρξε ο Σαμαράς».
Όμως ο Θανάσης Πανούσος δεν σταμάτησε εκεί. Μίλησε και για τις υπόλοιπες ομάδες, που αγωνίστηκαν κανονικά.
«Εχουν βγάλει ανακοινώσεις, άκουσα τις δηλώσεις του Κράβαρικ. Αν δεν αγωνιζόταν κανένας, τι θα γινόταν, θα τιμωρούσαν όλες τις ομάδες;» αναρωτήθηκε ο Θανάσης Πανούσος και συμπλήρωσε.
«Στην Αλεξανρδούπολη κάποιος είπε ότι ο αγώνας αναβλήθηκε για λόγους ασφάλειας. Ο Σιδηρόπουλος, ο πασαδόρος της Αλεξανδρούπολης, δεν το ξέρει, όμως είμαι σίγουρος ότι θα τον πλακώσει στο ξύλο. Ανέβαλαν το παιχνίδι επειδή, όπως είπαν, δεν υπήρχε επαρκή αστυνομική δύναμη.
Κάποιος το σκαρφίστηκε για να μην τιμωρηθεί κάποια από τις ομάδες. Ολοι έβγαλαν ανακοινώσεις για τον Νίκο Σαμαρά και πολύ σωστά έκαναν, αλλά έπαιξαν για να μη τιμωρηθούν. Αυτά που έγιναν δεν τιμούν την ΕΣΑΠ, απλά ενός λεπτού σιγή και να μην παίξει μουσική, μόνο αυτό;»
«Ευχαριστώ τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας»
Παράλληλα ο Θανάσης Πανούσος αναφέρθηκε στη στάση της ΕΟΠΕ.
«Εχουν γίνει από χθες πράγματα που ντροπιάζουν συνολικά το βόλεϊ. Η Ομοσπονδία , όμως έχει αντιδράσει πολύ σωστά από την πρώτη στιγμή, έχει κανονίσει τις αερομεταφορές, έχει αναλάβει τα έξοδα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρό της Αχιλλέα Μαυρομάτη».
«“Έφυγε” από την πρώτη στιγμή»
Ο Θανάσης Πανούσος ήταν ένας από τους ανθρώπους που έζησε από πολύ κοντά τον Νίκο Σαμαρά., αλλά είχε και τη θλιβερή εμπειρία να είναι δίπλα του στις τελευταίες του στιγμές.
«Όταν βλέπεις κάτι τέτοιο, δεν το πιστεύεις. Τις πρώτες στιγμές νιώθεις παγωμάρα, αλλά καλέσαμε άμεσα στο ασθενοφόρο, έγιναν όλες οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν.
Όμως από την πρώτη στιγμή δεν υπήρχε καμία αντίδραση, “έφυγε” από την πρώτη στιγμή. Μετά στο Νοσοκομείο αρχίζεις να συνειδητοποιείς τι έχει συμβεί».
«Πού πάνε οι γέροι;»
Ο Θανάσης Πανούσος απαντώντας ποιες στιγμές στα παρκέ θα θυμάται, δίπλα στο Νίκο Σαμαρά, είπε: «Δίχως άλλο το 1994 και τη νίκη της εθνικής ομάδας επί της Ρωσίας στο ΣΕΦ. Μετά την περσινή χρονιά, όταν μαζί ανεβάσαμε τον Μίλωνα στην Α1. Πριν από την αρχή του πρωταθλήματος όλοι θεωρούσαν ότι κάναμε τουρισμό, μας χλεύαζαν, έλεγαν: “Πού πάνε ο γέροι;”. Όταν όμως αρχίσαμε με εννέα στα εννέα, πέρασαν στο άλλο άκρο, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Με τον Νίκο κάναμε ατελείωτες συζητήσεις, μιλούσαμε για τα πάντα».