Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματα των κατοίκων της Ν. Τραπεζούντας

Μας το έστειλε ο Αντώνης Μάντζιος..... Ευχαριστούμε πολύ 
Εκφράζουμε την αγωνιστική  συμπαράστασή μας στα αιτήματα που έθεσαν οι κάτοικοι της Ν. Τραπεζούντας και του Κ. Αγιάννη στ χθεσινή τους συνέλευση  στη Ν. Τραπεζούντα.


     Στη συνέλευση με θέμα την ενημέρωση της ΔΕΥΑΚ για την πορεία της
αποχέτευσης ( ενός αξιόλογου και σωτήριου έργου)  στις τοπικές κοινότητες Ν. Τραπεζούντας και Κ. Αγιάννη, οι κάτοικοι αφού ενημερώθηκαν από την Διοίκηση της ΔΕΥΑΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μπουσνάκη, έθεσαν ερωτήματα όσον αφορά πλευρές της εκτέλεσης του έργου, όπως η αποκατάσταση του οδοστρώματος, το χρονοδιάγραμμα του έργου, οι βλάβες στα δίκτυα της ύδρευσης κλπ .

      Σε συνέχεια έθεσαν επιτακτικά το θέμα της ποιότητας  νερού στα δύο διαμερίσματα, το θέμα της επιβάρυνσης των υπόγειων υδάτων των ρεμάτων αλλά και της παραλίας του Κορινού από την ελλιπή λειτουργία του ΧΥΤΑ, αλλά και το πρόβλημα της αδυναμίας του αποχετευτικού δικτύου στη Ν. Τραπεζούντα να συμπεριλάβει το ένα τρίτο των συνδέσεων ( σπιτιών και οικοπέδων) λόγω υψομετρικού. Να σημειωθεί ότι για το τελευταίο ο πρόεδρος της Τ.Κ. είχε  επισημάνει εγκαίρως το πρόβλημα, δεν λύθηκε όμως  με την μελέτη και τώρα καλείται να το λύσει με δικά της έξοδα η ΔΕΥΑΚ αφού πρώτα ο Δήμος πρέπει να προβεί άμεσα σε προαπαιτούμενες ενέργειες.
     Δυστυχώς οι απέλπιδες φωνές των δημοτών για την ποιότητα του νερού ύδρευσης
( ξεπλένονται με αγοραστό νερό όπως δήλωσαν χαρακτηριστικά) δεν έφθασαν ποτέ  στο δημοτικό συμβούλιο αφού χάνονται στους διαδρόμους του δημαρχιακού μεγάρου, σε υπόγειες, προσωπικές διαδρομές, υποσχέσεων, πιέσεων, αδιαφορίας, ωχαδερφισμού και ανικανότητας δεδομένου ότι είτε για το νερό του συνδέσμου είτε για το νερό της Μόρνας αρμόδιος είναι ουσιαστικά Δήμος Κατερίνης δια των φορέων του, όπως είναι ο σύνδεσμος, στον οποίο έχει την συντριπτική πλειοψηφία, και η ΔΕΥΑΚ.
      Έχουν περάσει δυο χρόνια τώρα που περάσαμε στον Καλλικράτη και στον Δήμο Κατερίνης και η περιοχή ταλανίζεται όπως και άλλα χωριά από έλλειψη νερού για την οποία δεν μπορεί να είναι μόνιμα η απάντηση ότι ευθύνεται η κλοπή, τα σπασίματα κλπ σε μια προσπάθεια να δικαιολογηθεί η κατάσταση και να υποφέρουν οι δημότες.
      Χρειάζεται μια σοβαρή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της χρήσης του νερού, χρειάζονται δημόσιες πιστώσεις για την κατασκευή αναχαιτιστικών φραγμάτων πριν το φράγμα της Μόρνας, χρειάζονται προσλήψεις για την λειτουργία και  τη φύλαξή του Διυλιστηρίου, τον  έλεγχο του δικτύου από βλάβες και τη φύλαξή του από κλοπές, με παραπομπή των υπευθύνων  γι αυτές ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Και πιο πολύ χρειάζεται ο αγώνας όλων των δημοτών για να διεκδικήσουμε πιστώσεις  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, όπως είναι το νερό, η υγεία και η παιδεία
      Αυτό που δεν χρειάζεται είναι οι επιθέσεις του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΚ  κατά του εκπροσώπου μας και δημοτικού συμβούλου Αντώνη Μάντζιου ο οποίος παραβρέθηκε στη συνέλευση, σε μια προσπάθεια να πνίξει κάθε φωνή κριτικής, κάθε προσπάθεια διαλόγου και κατάθεσης προτάσεων.  Μπορεί έτσι ο κ. αντιπρόεδρος να νομίζει ότι προστατεύει την παράταξή του, βλάπτει όμως τα συμφέροντα των δημοτών, τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΚ  και πολύ φοβούμαστε υπονομεύει  και τον σύνδεσμο στον οποίον προαλείφεται για Πρόεδρος.
      Στον αντίποδά του, η προσπάθεια του κ. Μπουσνάκη να απαντήσει με ειλικρίνεια στα ερωτήματα και αιτήματα των πολιτών  σε έναν ευθύ και άμεσο διάλογο μαζί τους απαντήσεις που φυσικά δεν δόθηκαν εκεί που αφορούσαν ευθύνες της δημοτικής αρχής κύρια όσον αφορά το θέμα του νερού αλλά και το θέμα του ΧΥΤΑ, του οποίοι η λειτουργία της επέκτασης τελειώνει το 2013 και από 1/1/2014 θα είμαστε χωρίς ΧΥΤΑ.
Κατερίνη 21/1/2013
Αντώνης Δ. Μάντζιος
Δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης