Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Bullying: Όταν τα τελευταία θρανία επιβάλουν το νόμο της βίας

Μας το έστειλε το pinakio.blogspot.gr..... Ευχαριστούμε πολύ 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Φάκελος σχολικού εκφοβισμού, μια πραγματικότητα που σκιάζει τα ελληνικά σχολειά και τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Προϊόν της κρίσης ή μήπως ένα φαινόμενο το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε ποτέ από γονείς και εκπαιδευτικούς για τι στο άκουσμα του και μόνο προκαλεί τρόμο;
Ό,τι και αν είναι τα παιδιά μας είναι έρμαια της βίας, μιας μορφής της πολύ άγριας που δεν έχει επιστροφή πολλές φορές αφού πίσω από τα βαθιές πληγές στο σώμα, αυτές της ψυχής δεν επουλώνονται ποτέ.
Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Χαμόγελο του Παιδιού παρουσίασαν δράσεις και πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση του bullying, αλλά και μια έρευνα η οποία έλαβε χώρα σε 6 ευρωπαϊκές πόλεις. Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί δείχνουν μια μάστιγα που δύσκολα αντιμετωπίζεται.

Ένα στα τρία Ελληνόπουλα θύμα σχολικού εκφοβισμού

Στην Ελλάδα η πραγματικότητα όταν κλείνουν οι πόρτες του σχολείου είναι ζοφερή. Το κουδούνι που στα αυτιά γενεών και γενεών ήταν ο πιο ανακουφιστικός ήχος όταν σήμανε για διάλλειμα, τώρα πια φαντάζει με την αρχή του εφιάλτη.
Σύμφωνα με την έρευνα του Χαμόγελου του Παιδιού το 32% των μαθητών δήλωσαν θύματα του bullying. Δηλαδή ένας στους τρεις μαθητές έχει  υποστεί βία εντός του σχολικού περιβάλλοντος του. Από το ποσοστό αυτό το 45.9% δηλώνει ότι το έχουν χτυπήσει.




 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

pinakio.blogspot.gr