Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Στο Μπουένος Άιρες η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ: Συνάντηση με υπουργό Εξωτερικών

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν

Με τον υπουργό των Εξωτερικών της Αργεντινής, Έκτορ Μάρκος Τίμερμαν ξεκίνησαν σήμερα το πρωί (τοπική ώρα) οι συναντήσεις της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μπουένος Άιρες, δεύτερο σταθμό της περιοδείας τους στην Λατινική Αμερική.

Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα. Η συζήτηση κινήθηκε πάνω στην εμπειρία της Αργεντινής για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της, μετά τις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονταν μέχρι και το 2003. Το 2003 ήταν χρονιά ορόσημο για την Αργεντινή, είπε ο ΥΠΕΞ. 

Στη συνέχεια μίλησαν για θέματα που αφορούν τη συνεννόηση και τη συνεργασία των δυο χωρών, τις διμερείς σχέσεις  και το ρόλο της Αργεντινής στο G20. Ο ΥΠΕΞ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία της Αργεντινής στο πλαίσιο του G20 κατά τη λήψη αποφάσεων να λαμβάνονται υπόψη και οι κοινωνικοί παράγοντες. Επίσης, συζητήθηκε ο κίνδυνος ανάφλεξης της Μεσογείου, με ειδική αναφορά στο θέμα της Συρίας. Ακόμα, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για την αποστρατικοποίηση του Ν. Ατλαντικού και της Ανταρκτικής.

Ο κ. Τίμερμαν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά πράγματα και βαθιά γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, τονίζοντας πως είναι άδικο να θεωρεί ένα μέρος των Ελλήνων «παράδειγμα προς αποφυγήν την Αργεντινή, με δεδομένη την αξιοπρεπή στάση που επέδειξε ο λαός της Αργεντινής από το 2003 και μετά». Ο Αλ. Τσίπρας από την πλευρά του, τόνισε πως είναι προς αμοιβαίο όφελος των δυο χωρών η συνεργασία και η ενίσχυση των δεσμών τους.


"Υπάρχει εναλλακτικός δρόμος" ,είπε ο ΥΠΕΞ και συμπλήρωσε πως: "Κανείς δεν θα κάνει για τους Έλληνες, αυτό που οι Έλληνες δεν κάνουν για τον εαυτό τους", με τον Αλ. Τσίπρα να απαντά πως "ο εναλλακτικός δρόμος είναι αυτός της αξιοπρέπειας".


Οι επαφές της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται σήμερα το απόγευμα (τοπική ώρα) με συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Αργεντινής Κάρλος Τομάδα και την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε συγκέντρωση των στελεχών του κυβερνητικού συνασπισμού «Μέτωπο για την Νίκη».
 



ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Νομού Πιερίας
Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr