Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 
Το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας ενημερώνει όλους τους κατόχους αιγοπροβάτων και χοιροειδών ότι
η ετήσια απογραφή του ζωικού κεφαλαίου τους  αποτελεί υποχρέωση του κάθε κτηνοτρόφου.

            Ο κάτοχος αιγοπροβάτων διενεργεί μόνος του  απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στην εκμετάλλευσή του υποχρεωτικά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, στο διάστημα των μηνών Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου κάθε έτους. Μετά από κάθε απογραφή  ο κάτοχος οφείλει να προσκομίσει το Μητρώο του ενημερωμένο στο αρμόδιο Κτηνιατρικό Κέντρο για να γίνει η εισαγωγή της απογραφής στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Ειδικότερα φέτος θα γίνει και η αντικατάσταση των μητρώων αιγοπροβάτων με τα νέα τύπου μητρώα που προμηθεύτηκε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Καλούνται οι κάτοχοι εκτροφής αιγοπροβάτων να προβούν στην παραλαβή των νέων μητρώων από το Κτηνιατρικό Κέντρο της περιοχής τους. Με την παραλαβή των νέων μητρώων θα δοθούν και οι βασικές οδηγίες συμπλήρωσής τους. Τα παλαιού τύπου μητρώα δεν θα καταστραφούν με την παύση χρήσης τους, αλλά θα παραμείνουν στις εκμεταλλεύσεις αιγοπροβάτων.
            Ο κάτοχος χοιροειδών διενεργεί απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στην εκμετάλλευσή του υποχρεωτικά, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, στο διάστημα του μηνός Δεκεμβρίου κάθε έτους. Μετά από κάθε απογραφή, ο κάτοχος χοιροειδών οφείλει να προσκομίσει το Μητρώο του ενημερωμένο στο αρμόδιο Κτηνιατρικό Κέντρο για να γίνει η εισαγωγή της απογραφής στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων.
            Περισσότερες πληροφορίες δίνονται από το Τμήμα Κτηνιατρικής Πιερίας και το Κτηνιατρικό Κέντρο Κατερίνης στο τηλ.2351354113, 2351354104.

                                                       Η
                             Δ/ΝΤΡΙΑ ΑΓΡ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΚΤΗΝ/ΚΗΣ



                                        ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ