Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Χρόνια Πολλά - Καλά Χριστούγεννα από το blog pinakio

Μας το έστειλε το pinakio.blogspot.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ 
Μια (γιορτινή) συνέντευξη με την Ελένη Καρουσάκη

Ελένη Καρουσάκη: Μια Κυρία στα μπουζούκια

  Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ.Θεοδωρακόπουλο
  
 Λίγες ώρες απομένουν πριν από τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα του 2012 που βιώνει τις μεγαλύτερες κρίσεις της. Ωστόσο το καλούπι του Έλληνα δεν λυγίζει εύκολα κάθε άλλο... Άλλωστε η ιστορία και τα πολιτιστικά της κληρονομήματα αποδεικνύουν πως ο Έλληνας στα δύσκολα όχι δεν το βάζει κάτω, αντιθέτως διασκεδάζει και αντιμάχεται των κακουχιών με χορό και με τραγούδι.  Αυτή είναι και η ουσιαστική βάση του λαϊκού τραγουδιού.
Έψαχνα ανάμεσα σε πολλά άτομα το πρόσωπο του καλλιτέχνη που θα φιλοξενούσα στο Πινάκιο απόψε το βράδυ. Όταν ο νους μου πήγε στην Ελένη Καρουσάκη «κλείδωσε» με την μία η απόφαση μου. Οι λόγοι πολλοί. Καταρχάς η Ελένη είναι ένα ντόμπρο παιδί που με το χαμόγελο της σε αφοπλίζει. Όσο για τη φωνή της, ακόμη και οι «εχθροί» της υποκλίνονται σε αυτήν. Θυμάμαι ότι όσο ήμουν σε εφημερίδες «κίτρινες φυλλάδες» η Καρουσάκη ποτέ μα ποτέ δεν είχε πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει το λόγο γιατί δεν την παίζουμε. Ποτέ δεν «έφτιαξε» ένα σκάνδαλο γύρω από το όνομα της για να κάνει ντόρο. Ό,τι έχει κάνει, το έχει καταφέρει με πολύ δουλειά και πείσμα και αυτό της το αναγνωρίζει το κοινό.
Όταν την πήρα τηλέφωνο με κάλεσε στο καμαρίνι της λίγο πριν εμφανιστεί στην πίστα του La Notte στο Μαρούσι.  Απλή και προσιτή με έκανε να νιώσω αμέσως άνετα. Συζητήσαμε, κάναμε την συνέντευξη και στην συνέχεια την είδα να τραγουδά. Δεν ξέρω πως τα κατάφερνε και έκανε ένα μαγαζί να χορεύει πάνω στα τραπέζια μόλις σε λίγα λεπτά. Αξίζει να διαβάσετε την συνέντευξη που ακολουθεί αλλά αξίζει να τη δείτε από κοντά στο La Notte όπου και εμφανίζεται με τον Πέτρο Ίμβριο.

Η συνέντευξη



Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

pinakio.blogspot.gr