Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα 2012 στο ΝΟΗΣΙΣ

Μας το έστειλε το ΝΟΗΣΙΣ..... Ευχαριστούμε πολύ 
Την περίοδο των γιορτών, από 22 Δεκεμβρίου 2012 μέχρι και 6 Ιανουαρίου 2013, το ΝΟΗΣΙΣ λειτουργεί καθημερινά, εκτός από τις 24, 25, 31/12 και Πρωτοχρονιά, από τις

 11.00 – 19.00 και έχει διοργανώσει μία σειρά δραστηριοτήτων με "άρωμα Χριστουγέννων":

Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών
Ελάτε να φτιάξουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες για όλους όσους αγαπάμε. Απαραίτητη προϋπόθεση να φέρετε μαζί σας την καλύτερη γιορτινή σας διάθεση και να δηλώσετε συμμετοχή στο2310 483000 (εσωτ. 2). Για παιδιά Δημοτικού, τα οποία μπορούν να χειρισθούν ψαλίδι και κόλλα.

Το εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών πραγματοποιείται τις ακόλουθες μέρες:
Σάββατο 15/12 στις 16:00
Κυριακή 16 /12 στις 12:00
Είσοδος ελεύθερη

«Το Άστρο των Χριστουγέννων» - ταινία στο Πλανητάριο
Η ταινία «Το Άστρο των Χριστουγέννων», παραγωγής του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, αναλαμβάνει να διερευνήσει μερικά από τα πιο δημοφιλή ερωτήματα για το ξεχωριστό εκείνο κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στο νεογέννητο Χριστό. Πληροφορίες για τις ώρες προβολής στο τηλέφωνο 2310 483000.

Τα Χριστούγεννα του επιστήμονα
Ένα science show που μέσα από εντυπωσιακά και διασκεδαστικά πειράματα που γίνονται με απλά υλικά, καταφέρνει να συνδυάσει τη μαγεία των Χριστουγέννων με τη μαγεία της επιστήμης. Το χιόνι, τα κεριά, τα παιχνίδια, τα γλυκά, τα στολίδια και τα λαμπιόνια, που μας δίνουν χαρά και ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια των γιορτών, αποκτούν ένα επιπλέον νόημα, καθώς γίνονται αφορμή για να σκεφτούμε ότι η επιστήμη και η τεχνολογία βρίσκονται παντού γύρω μας και μπορεί να είναι και διασκεδαστικές.

Η παράσταση διαρκεί μισή ώρα και πραγματοποιείται στο κεντρικό lobby,  στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 και 14.00 τις ακόλουθες μέρες:
Σάββατο 22/12
Παρασκευή 28/12
Κυριακή 30/12
Τετάρτη 2/1
Κυριακή 6/1
Είσοδος ελεύθερη

«Αστροπερπατήματα»
Παραμυθοαφήγηση συνοδεία ζωντανής μουσικής στο Πλανητάριο.
Κάτω από τον έναστρο ουρανό του πλανηταρίου οι ιστορίες ξετυλίγονται... Η αφήγηση ξεκινάει από τη σιωπή, από τη γαλήνη από τη διάθεση να μοιραστείς κάτι σπουδαίο.
Η Ανθή Θάνου αφηγείται και ο Παναγιώτης Κούλελης τη συντροφεύει με τις μουσικές και τα τραγούδια του.

Η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και πραγματοποιείται στις 11.30 τις ακόλουθες μέρες:
Τετάρτη 26/12
Πέμπτη 3/1
Σάββατο 5/1
Για μικρούς και μεγάλους από 5 ετών
Γενική είσοδος: 5€

Robotixlab
Τα ρομπότ ετοιμάζουν μελομακάρονα, αχνίζουν κουραμπιέδες και στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους σιγοτραγουδώντας τα κάλαντα...
Έλα και εσύ να γνωρίσεις τα ρομπότ της robotixlab από κοντά, να μάθεις κάποια από τα μυστικά του μαγικού κόσμου της ρομποτικής και να ενημερωθείς για τα νέα εργαστήρια ρομποτικής μικρών εφευρετών που ξεκινούν την νέα χρονιά

Το πρόγραμμα διαρκεί μισή ώρα και θα πραγματοποιείται στο χρονικό διάστημα μεταξύ 12.00 και 14.00 τις ακόλουθες μέρες:
Πέμπτη 27/12
Πέμπτη 3/1
Για παιδιά δημοτικού
Είσοδος ελεύθερη

Βιβλιοπαρουσίαση «Αστέρης το νεαρό αστέρι»
Σάββατο 29/12, στις 11.30
Το ΝΟΗΣΙΣ και οι εκδόσεις ΚΑΛΕΝΤΗΣ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Ζαφειρίου «Ο Αστέρης το νεαρό αστέρι».

Κάποτε, σε ένα μακρινό γαλαξία ζούσε ο Αστέρης, ένα μικρό γαλαζωπό αστεράκι που ήθελε να δει, να ακούσει, να μάθει και να κάνει λάθη. Ο γαλαξίας δε χωρούσε την περιέργειά του, έτσι ο Αστέρης ξεκίνησε για ένα μεγάλο αστρικό ταξίδι, όπου θα συναντήσει κόκκινους γίγαντες, λευκούς νάνους, μαύρες τρύπες και άλλα πολλά του σύμπαντος τα θαυμαστά Οι μικροί μας φίλοι θα συνοδεύσουν τον Αστέρη στην περιπέτειά του και θα γνωρίσουν το διάστημα, θα παίξουν, θα δοκιμάσουν τις γνώσεις τους, θα διασκεδάσουν, μα πάνω απ όλα θα κάνουν μια όμορφη βόλτα στο σύμπαν.

Για παιδιά από 6 ετών. Είσοδος ελεύθερη.

Καλά Χριστούγεννα, Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2013!

Τρόπος μετάβασης
Το ΝΟΗΣΙΣ βρίσκεται  απέναντι από το εμπορικό κέντρο Mediterranean Cosmos.
Είσοδος από την οδό  Χαριλάου – Θέρμης.
Με αστικό λεωφορείο: Γραμμή 66 (Χαριλάου – Θέρμη) αφετηρία Νέα Ελβετία, στάση εντός του ΝΟΗΣΙΣ.

Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105