Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Αιγινιακός – ΠΑΟΚ 1-3/ Πού καιρός για… περίπατο!


Σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο, ο Γιώργος Δώνης είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές που δεν έχουν αγωνιστεί πολύ μέχρι στιγμής και ο
ΠΑΟΚ να «τελειώσει» ουσιαστικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας 3-1 του Αιγινιακού στην Κατερίνη.
Τι και αν το ψύχος στην Πιερία «φλέρταρε» με… πολικό, ο «Δικέφαλος» μπήκε «ζεστός» στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 11΄ ο Γιάννου άνοιγε το σκορ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη. Παρόλα αυτά η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση και επτά λεπτά αργότερα, ο Έξαρχος, κάνοντας επίσης του κεφαλιού του, έφερνε το ματς στα ίσια.
Όχι για πολύ όμως, καθώς οι ποδοσφαιριστές του Δώνη, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ματς, πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με τον Σαλπιγγίδη στο 28΄, ο οποίος μετουσίωσε σε προβάδισμα την υπεροχή των Θεσσαλονικιών, πριν κατεβάσουν όλοι μαζί... ταχύτητα!
Κάνοντας συντήρηση δυνάμεων, με την μπάλα να κουρνιάζει την περισσότερη ώρα στα πόδια τους, οι Θεσσαλονικείς, στο δεύτερο ημίχρονο, άφησαν το χρονόμετρο να «γράφει», αφού όμως πρώτα (62΄) ο Φωτάκης, με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, «έγραψε» από την πλευρά του το τελικό 3-1.
Από εκείνο στο σημείο και έπειτα, ο Δώνης βρήκε την ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε νέα παιδιά και ο Πόποβιτς όχι μόνο την έπιασε από τα μαλλιά, αλλά έπιασε και μία... βολίδα στο 81΄, βλέποντάς την όμως να ταράζει το οριζόντιο δοκάρι του Ράπτη (είχε περάσει αλλαγή στη θέση Σακελλαρίδη λόγω τραυματισμού), στην τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης.
Ο ΠΑΟΚ, έτσι, μετά από αυτή τη νίκη, περιμένει ουσιαστικά με το ένα πόδι στην επόμενη φάση έναν εκ των Καλλιθέας, Άρη (3-1 η πρώτη αναμέτρηση στο «Ελ Πάσο»).
Αιγινιακός (Γιάννης Βλάχος): Σακελλαρίδης (46' λ.τ Ράπτης), Γούτσιος, Αχαλινόπουλος, Λιόλιος, Τασίδης, Μποταίτης, Ζούρκος, Σαββίδης, Εξαρχος (76' Ντούλας), Κυρτέγος, Μήτρακας
ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Χακόμπο, Αποστολόπουλος, Σταφυλίδης, Βιβιάν, Ιντζίδης, Φωτάκης, Λάζαρ (65' Παναγιωτούδης), Κίτσιου, Σαλπιγγίδης (65' Πέλκας), Λόρενς, Γιάννου.


onsports.gr