Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 100ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Για την 100η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό, θα πραγματοποιηθούν στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2012 οι παρακάτω εκδηλώσεις:

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 100ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ
ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Α. ΔΕΥΤΕΡΑ 15 Οκτωβρίου 2012
1. Στο μνημείο του πεσόντος, κατά την απελευθέρωση της πόλης, αειμνήστου Συνταγματάρχη ΣΒΟΡΩΝΟΥ, από πλευράς σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στεφάνι θα καταθέσουν το 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και το 3ο Γυμνάσιο Κατερίνης.
Τα  ορισθέντα πιο πάνω σχολεία να φροντίσουν για τα προς κατάθεση στεφάνια.
Υπεύθυνος  για τη σύνταξη των μαθητών στο χώρο του Μνημείου ορίζεται ο καθηγητής Φυσ. Αγωγής του 3ου Γυμνασίου Κατερίνης κ. Λιόλιος Γεώργιος.
Όσοι Σύλλογοι ή Σωματεία επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-10-2012, ώρα 12.00΄ στο Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας, τηλ. 2351351261.
2. Ο Δήμος Κατερίνης παρακαλείται να διαθέσει για τη μεταφορά των μαθητών το απόγευμα της Δευτέρας 15-10-2012 τα παρακάτω λεωφορεία:
α. Ένα  λεωφορείο στην είσοδο του 4ου Λυκείου, για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 3ου, 4ου και 6ου Γυμνασίου, του 3ου και 4ου Λυκείου και 2ου, 7ου, 10ου, 12ου, 15ου Δημοτικών Σχολείων.
β. Ένα  λεωφορείο στην είσοδο του Εθνικού Σταδίου για τους σημαιοφόρους και παραστάτες του 9ου Δημ. Σχολείου, 1ου και 2ου Γυμνασίου, 1ου και 2ου Λυκείου, 5ου Λυκείου, 1ου, 2ου ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.
γ. Ένα  λεωφορείο μπροστά στην Αστική Σχολή (Οδός Ειρήνης – πρώην 1ο Δημ. Σχολείο) για τους σημαιοφόρους και παραστάτες των 1ου, 6ου, 8ου, 11ου και 14ου Δημ. Σχολείων, του 5ου και 7ου Γυμνασίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και Ναυτοπροσκόπων.
δ. Ένα  λεωφορείο στο τέλος του πεζόδρομου (Σιντριβάνι), για τους σημαιοφόρους και παραστάτες των 3ου, 4ου, 5ου, 13ου και 16ου  Δημ. Σχολείων. (Χώρος συγκέντρωσης μέχρι την αναχώρηση το 4ο Δημ. Σχολείο). Το ίδιο λεωφορείο θα παραλάβει και τον σημαιοφόρο και παραστάτες των Δημ. Σχολείων Ανδρομάχης και Σβορώνου.
ε. Ένα λεωφορείο στην είσοδο του κτιρίου Συνεδριακού Κέντρου Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ, 7ης Μεραρχίας) για τη Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου.
Ώρα αναχώρησης των λεωφορείων: 15.30΄
Η Διοίκηση του ΚΤΕΑΛ παρακαλείται να στείλει έγκαιρα τα λεωφορεία στους πιο πάνω καθορισθέντες χώρους.
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των Σχολείων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη συγκέντρωση των μαθητών στους χώρους αναχώρησης των λεωφορείων.

Β. ΤΡΙΤΗ 16  Οκτωβρίου 2012
Η Φιλαρμονική και το Στρατιωτικό Τμήμα θα παραταχθούν έγκαιρα στον καθορισμένο χώρο για την απόδοση τιμών κατά την προσέλευση των επισήμων.
Οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες όλων των σχολείων της πόλης θα βρίσκονται έγκαιρα στον Καθεδρικό Ι. Ναό για τη Δοξολογία, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν συντεταγμένοι στο χώρο του Μνημείου της Πλατείας Ελευθερίας.
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφανιών θα μεταβούν στο σημείο εκκίνησης της παρέλασης.
Χώροι συγκέντρωσης των τμημάτων παρέλασης ορίζονται: (ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ)
α) Η οδός Ειρήνης για τα Δημοτικά Σχολεία (Στο ύψος του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου),
β) Η οδός Ιωνννίνων (ΟΤΕ)  για τα Γυμνάσια,
γ) Η οδός Παναγή Τσαλδάρη για τα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ,
δ) Η οδός Ίωνος Δραγούμη για τους Συλλόγους και τα Σωματεία,
ε) Η οδός Περδίκα  για τους Πρόσκοπους, Ναυτοπρόσκοπους.



Οι υπεύθυνοι των σχολείων που θα οριστούν, να συνεργαστούν με τους τελετάρχες και τον Υπεύθυνο του Τμήματος Φυσικής Αγωγής Ν. Πιερίας, καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Παυλίδη Θεόδωρο που θα έχει το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης με βοηθούς τους καθηγητές Φ. Α κ.κ. Παπανικολάου Ανδρέα, Τσιαμπέρα Νικόλαο, Σαρρή Κωνσταντίνο, Δάμπλια Θεοχάρη, Λάϊου Μαρία, Λάμπρου Βασίλειος και Δεληγιαννίδου Τζένη. Οι σχηματισμοί των τμημάτων παρέλασης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης θα συγκροτηθούν κατά ενιαίο τρόπο σε τετράδες.
Οι τελετάρχες θα καθορίσουν τις επί μέρους λεπτομέρειες σ' όλες τις εκδηλώσεις.
Πληροφορίες στο  τηλέφωνο  2351351261 (Γρ. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πιερίας).


                 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ
                      Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη