Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Παραλειπόμενα από την Εμποροβιοτεχνική έκθεση Πιερίας

Μας το έστειλε o Αντώνης Μάντζιος..... Ευχαριστούμε πολύ

Παραλειπόμενα από  την Εμποροβιοτεχνική έκθεση Πιερίας  (ν. 1)

       Το ΄καναν πάλι το θαύμα τους οι παπάδες στον αγιασμό να μιλάνε για νίκα τοις βασιλεύσοιθεωρώντας ότι δεν ταίριαζε στο ακροατήριο το νίκα τοις ευσεβέσοι.
      Όμως πάλι στο δεύτερο επίμαχο σημείο γιατί αντικατέστησαν το κατά βαρβάρων
 σεκατεναντίων δορούμενων; Μισές δουλειές παπάδες μου. Μισές δουλειές.
      Εκτός αν σεβόμενοι την εξωστρέφεια κάποιων προς ντόπιων επιχειρηματιών προς την Βουλγαρία μεριά , άλλαξαν κατά το ήμισυ το τροπάριο, γιατί ας μην ξεχνάμε, ότι μόλις προχτές βάρβαροι ήταν οι Βούλγαροι,  κατά το γνωστόν άσμα.

      Αλήθεια. Πόσο ηθικό είναι, γιατί νόμιμο είναι όπως τα κατάφεραν οι κυβερνώντες,   κάποιοι ντόπιοι μεγαλοσχήμονες να μιλάνε για ανάπτυξη, να μιλάνε για επενδύσεις, να ζητάνε τα πάντα από την Πολιτεία ( και τον Δήμο μας) και την ίδια ώρα νε ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα στην γείτονα Βουλγαρία και μάλιστα να καμαρώνουν για τις απλές διαδικασίες της Βουλγαρίας;
   Πόσο ηθικό είναι να μπαίνουν σε προγράμματα, να παίρνουν ζεστό χρήμα για μηχανήματα και άλλα πάγια και μετά από λίγο εν μια νυκτί να τα πηγαίνουν όλα στην Βουλγαρία; Αυτή είναι η εξωστρέφεια; Αυτή είναι η ανάπτυξη της Βουλγαρίας και όχι η δικιά μας φίλε επαγγελματία, αυτή είναι η ερήμωση του τόπου μας, η ανεργία στο 30%.
 Τσιμουδιά από όλους όμως. Και ας το συζητάν στα πηγαδάκια με ονόματα και στοιχεία.

                           Μέγα ατόπημα των διοργανωτών.
Τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ως εκλεγμένο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κάλεσε πρώτον ο παρουσιαστής των εγκαινίων για να μιλήσει από το βήμα. Δεν ξέρουμε αν ακούστηκε ως εκεί η  φωνή μας: «είναι παυμένος και όχι εκλεγμένος», πάντως ο ίδιος αρνήθηκε να μιλήσει και σε λίγο έφυγε.
      Το πρόβλημα όμως είναι το εξής: Η έκθεση είναι συνδιοργάνωση δύο δημοσίων φορέων όπως είναι ο δήμος Κατερίνης  και το Επιμελητήριο ( Ν.Π.Δ.Δ) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, παρόντος μάλιστα του υπουργού, και πλήθος επισήμων προσκεκλημένων. Είναι μια δημόσια εκδήλωση, φορέων του δημοσίου και με παρόντες δημόσιους λειτουργούς.
    Με ποιο λοιπόν δικαίωμα καλούνε τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, οριστικά και τελεσίδικα παυθέντα Περιφερειάρχη,  να απευθύνει και μάλιστα πρώτος τον χαιρετισμό ως εκλεγμένος δήθεν Περιφερειάρχης; Δεν αναγνωρίζουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων και αυτού του Αρείου Πάγου; Δεν αναγνωρίζουν την συνακόλουθη πράξη παύσης του περιφερειακού διευθυντή;
       Μήπως τους  είπε κανείς ότι ο νυν Περιφερειάρχης  Διονύσης Ψωμιάδης δεν είναι εκλεγμένος, αλλά δοτός και από ποιον άραγε;
     Ποιοι είναι αυτοί που κάνουν τις δημόσιες εκδηλώσεις πασαρέλα για να χαϊδεύουν αυτιά;
     Όσο ενοχλητικοί  και αν είναι οι δημόσιοι χαριεντισμοί είναι τέλος πάντων ανεκτοί  γιατί γίνονται μεταξύ τους. Άλλο όμως αυτό και άλλο δημόσιοι φορείς, δημόσιοι λειτουργεί, σε δημόσια εκδήλωση να αρνούνται στην πράξη τις αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων προσφέροντας προσωπικές ή κομματικές  εκδουλεύσεις.
    Ειδικά τώρα που ο λαός είναι στα κάγκελα με τις λίστες των πολιτικών, την διαφθορά και το ατιμώρητο.
       Περιμένουμε τις απαραίτητες διευκρινήσεις από τους διοργανωτές της Έκθεσης και τον κ. υπουργό.
Και μια δημόσια συγνώμη.  

     Ενόχλησε παριστάμενα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στενούς συνεργάτες του κ. Χιονίδη η αναφορά  από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου μόνο στον δήμαρχο Κατερίνης όσον αφορά την συνδιοργάνωση της Εμποροβιοτεχνικής έκθεσης,  παραβλέποντας το γεγονός ότι την απόφαση την πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο ( εμείς μειοψηφήσαμε και ως εκ τούτου δεν επιζητούμε μνείαν) και τα χρήματα τα διέθεσαν οι δημότες Κατερίνης μέσω της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
      Και μιλάμε για το ποσό των 18.000 ευρώ τη στιγμή που πέρυσι δόθηκαν μόνο 2.000 και η Αντιπεριφέρεια έδωσε μόνο 10.000,  με αποτέλεσμα το γνωστό δακρύβρεκτο σήριαλ και την απουσία της κ. Μαυρίδου από τα εγκαίνια. «Γιατί ομπρέλα κράταγε το δημοτικό συμβούλιο;» είπαν χαρακτηριστικά.
      Και όλη αυτή η συνδιοργάνωση  υπό την αιγίδα του Υπουργείου κατά την συνήθη έκφραση.
     Ο  φίλος μας ο Χρίστος ακόμα διηγείται το συμβάν όπου κάποιος χωρικός την αιγίδα την καταλάβαινε ως γίδα και περίμενε να φάει κανένα κοψίδι.
       Όμως εδώ είμαστε αυστηροί. Μόνο την αιγίδα του έδωσε το Υπουργείο. Από χρήματα ούτε φράγκο. Γιατί ως γνωστόν είναι Υπουργείο άνευ προϋπολογισμού και αρμοδιοτήτων αλλά  μόνο δημοσίων σχέσεων. Και όπως τον κάρφωσε τον υπουργό ένας πρόεδρος του Επιμελητηρίου: «εγκαινιάζετε  εκθέσεις στη σειρά» είπε. Όμως κ. υπουργέ μου ούτε μια γίδα έστω; Βραστή ή κρεασόπιτα;
    Τι κάνει το όνομα όμως ε; . Χωρίς φράγκο ο υπουργός και έγινε υπό την αιγίδα του. Με δέκα χιλιάρικα η Αντιπεριφέρεια και βρέθηκε απέξω. Όχι Ηλία σε παρακαλώ όχι άλλη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου για το θέμα. Εμπεδώσαμε για το τι φταίει που δεν πάει καλά ο τόπος μας.
Περισσότερα