Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Η 10η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ

   Η φλόγα πέρασε από την Βόρεια Πιερία και από τα χωριά Αγαθούπολη, Μεθώνη, Π.Ελευθεροχώρι και τερμάτισε στην πλατεία του Μακρυγιάλου όπου και έγινε μια γιορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος στέγης της αγάπης σε συνεργασία με την  τοπική κοινότητα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι στην πορεία της φλόγας συμμετείχαν τα παιδιά από τον σύλλογο καθώς και εκπρόσωποι απο τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού.

  Η φλόγα της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Εθελοντών Αιμοδοτών, με αφετηρία την Αθήνα, διατρέχει από τις 17 Αυγούστου όλη την Ελλάδα, στα χέρια των νέων εθελοντών αιμοδοτών, μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής προσφοράς αίματος στον άγνωστο πάσχοντα συνάνθρωπο, για να καταλήξει στις 28 Σεπτεμβρίου 2012, στο Καναλλάκι της Πρέβεζας, όπου θα πραγματοποιηθεί η 25η Αμφικτιονία των Εθελοντών Αιμοδοτών με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία, Ενημέρωση και Παιδεία».

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία είναι η κορυφαία εκδήλωση των εθελοντών αιμοδοτών και με την πραγματοποίησή της, στέλνεται παντού το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας σε ένα ευρύτερο κοινό, με τελικό στόχο να καταστεί η χώρα μας αυτάρκης σε αίμα και παράγωγά του από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα. Παράλληλα, σε συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Εκπαίδευσης, της Εκκλησίας, της Υγείας, του Πολιτισμού, με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αλλά κυρίως με τους νέους, δίνεται η ευκαιρία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για να ενεργοποιηθεί περισσότερος κόσμος, κάνοντάς τους εθελοντές αιμοδότες αλλά και κήρυκες της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας.

 Η φλόγα θα επιστρέψει στα Γιάννινα, τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου, όπου οι λαμπαδηδρόμοι θα ανάψουν το βωμό και θα ακολουθήσει εκδήλωση με χορευτικά των Συλλόγων και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ζίτσας.
Την ίδια μέρα, από τις 9 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι, στα πλαίσια της 10ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας, διοργανώνεται ανοιχτή αιμοληψία στην Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία των αιμοδοσιών και των δύο Νοσοκομείων της πόλης, Πανεπιστημιακού και Χατζηκώστα.