Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ελλάδα και ομογένεια

Μας το έστειλε το http://www.kalami.net/..... Ευχαριστούμε πολύ
Πως και γιατί η πολιτική-κομματική Ελλάδα διάλυσε την οργανωμένη Ομογένεια του απόδημου Ελληνισμού

Πάντα ασοβάρευτοι και ''παπατζήδες'' με τον απόδημο Ελληνισμό οι 'Ελληνες πολιτικοί.

- Οι σχέσεις Ελλάδας-Ομογένειας είναι άσχημες, εξαιτίας της διαχρονικής πολιτικής απάτης της (κάθε) ελληνικής κυβέρνησης εις βάρος των Απόδημων... Ούτε τώρα, που χρεοκόπησε η πατρίδα, οι πολιτικοί στην Ελλάδα σοβαρεύονται... Γιατί η εμμονή τους να υποτιμούν τους απόδημους, Ομογενείς;
- Οι διαχρονικές ''λαμογιές'' του υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, με τις ''πλάτες'' της Βουλής, στο όνομα της Ομογένειας.
 
(Το... φαινόμενο του άσχετου -με απόδημο Ελληνισμό- υφυπουργού Εξωτερικών Κων/νου Τσιάρα, που οι δηλώσεις του περί Ομογένειας, προκαλούν μόνο γέλια)

Η Ομογένεια στις ΗΠΑ (και αλλού), όχι μόνο βαρέθηκε τους 'Ελληνες πολιτικούς αγύρτες, αλλά δεν θέλει ούτε να τους βλέπει... Η μεγάλη ''κομπίνα'' που ετοίμαζαν (2011) εις βάρος της, με το ''ομόλογο της Διασποράς'', ήταν και το ''τέλος'' στις -διαταραγμένες- σχέσεις μεταξύ πολιτικο-κομματικής Ελλάδας και Ομογένειας. (Η αρχή είχε γίνει με το ''Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού'', με το οποίο η Ελλάδα ''νόμισε'' ότι θα...ελέγχει την Ομογένεια!).
 
..............................
 
- Ο ΥΠΕΞ πάλι ιδιωτικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη τέλη του μήνα, το συνηθισμένο του Μητσάρα, κάθε εξάμηνο.