Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Στο «σφυρί» ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ - Αυγουστιάτικο πραξικόπημα και εθνικό έγκλημα

Μας το έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιταχύνει το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων βγάζοντας στο σφυρί τα ΕΛΤΑ και την Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων.

Μετά το ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας, σε πρόσφατη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της τρόικας εσωτερικού συζητήθηκε το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και αποφάσισαν την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ. Σειρά έχουν ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΤΡΕΝΟΣΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ καθώς και ακίνητα «φιλέτα» που βρίσκονται στην κατοχή του Δημοσίου.


Την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ έλαβε η διυπουργική επιτροπή αποκρατικοποιήσεων.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «παρέχεται εξουσιοδότηση στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου(ΤΑΙΠΕΔ) να σχεδιάσει, αποφασίσει και υλοποιήσει τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση των μετοχών ΕΛΤΑ, οι οποίες θα μεταφερθούν στο ταμείο με νεότερη απόφαση της ΔΕΑΑ, προκειμένου να υλοποιηθεί η ως άνω πώληση».
Σε ό,τι αφορά την ΕΛΒΟ, αναφέρει ότι «διορίστηκαν ως σύμβουλοι για την πώληση της ΕΛΒΟ, οι Attica Bank και οι KPMG Σύμβουλοι».



ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Αυγουστιάτικο πραξικόπημα και νέο εθνικό έγκλημα


Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε σχετική δήλωσή του τονίζει ότι "η απόφαση εξπρές της κυβέρνησης, η οποία για άλλη μια φορά ελήφθη Παρασκευή το βράδυ "του φονιά", να ανοίξουν οι διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση -  ξεπούλημα των ΕΛΤΑ και ΕΛΒΟ, συνιστά αυγουστιάτικο πραξικόπημα και δρομολογεί ένα νέο εθνικό έγκλημα".

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρει ότι "η ιδιωτικοποίηση – ξεπούλημα, μιας στρατηγικής σημασίας επιχείρησης όπως των ΕΛΤΑ, θα δώσει τη χαριστική βολή στις λαϊκές ταχυδρομικές υπηρεσίες και στην ελληνική περιφέρεια, ενώ η πώληση της ΕΛΒΟ θα σημάνει την ουσιαστική  διάλυση μιας κρίσιμης επιχειρησιακής μονάδας, που μπορούσε να έχει μια ιδιαίτερη συμβολή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. 
Ειδικότερα επισημαίνουμε ότι οι διαδικασίες για το ξεπούλημα των ΕΛΤΑ συνδέονται και αποτελούν προπομπό για το απαράδεκτο ξεπούλημα και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Είναι προφανές και εξαιρετικά ανάλγητο, ότι αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις θα αφήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο, πολλαπλασιάζοντας τις απέραντες στρατιές των ανέργων".

Στη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου τονίζεται ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις του για να μην προχωρήσουν και να ματαιωθούν οι διαδικασίες πώλησης των ΕΛΤΑ και της ΕΛΒΟ, τις οποίες, ούτως ή άλλως, δεν νομιμοποιεί και δεν θα αναγνωρίσει ως τετελεσμένα".
 

 



ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ
Νομού Πιερίας
Κατερίνη, 60100
www.syriza.gr