Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Τι κρύβει η ανατίναξη σε πυλωτή πολυκατοικίας

Μας το έστειλε το paraskhnio.gr/..... Ευχαριστούμε πολύ 

Του Άρη Σπίνου
Με την ανατίναξη στην πυλωτή πολυκατοικίας επί της οδού Σαχτούρη 32 στο Κάτω Χαλάνδρι, πριν αρκετούς μήνες, λίγοι ως ελάχιστοι είχαν ασχοληθεί. Στην αρχή την
υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, αλλά ύστερα ο φάκελος πέρασε στην Κρατική Ασφάλεια.
Στην πολυκατοικία αυτή μένει η οικογένεια Γούσιου, ο οποίος είναι το νούμερο «ένα» στο Ταμείο Εγγύησης καταθέσεων και επενδύσεων, στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η επιτροπή αυτή ελέγχει τα αποθεματικά των τραπεζών. Στην ίδια πολυκατοικία μένει και ο διευθυντής τραπεζικού καταστήματος, Νείλος Μουσιώτης.
Την περίοδο που έγινε η ανατίναξη της πυλωτής ο Γούσιος βρισκόταν σε επικοινωνία με δεκαπέντε ασφαλιστικές εταιρείες, από τις οποίες ζητούσε να κάνουν αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, διαφορετικά θα πρέπει να κλείσουν.
Από άλλη άσχετη υπόθεση που παρακολουθεί αυτή την περίοδο η Ε.Υ.Π. καταγράφοντας συνομιλίες με το γνωστό βαλιτσάκι, προέκυψε ότι την εντολή και την οργάνωση της ενέργειας αυτής είχε δώσει γνωστός ποινικός που βρίσκεται στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Το ζήτημα είναι το γιατί. Από τις συνομιλίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο ποινικός κρατούμενος χρησιμοποιείται για «δουλειές» από γιο ιδιοκτήτη ασφαλιστικής εταιρείας, η οποία σήμερα βρίσκεται υπό κατάρρευση.
Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας και της Ε.Υ.Π. δένουν την υπόθεση και ίσως προκύψει μεγάλο λαυράκι, που θα συνταράξει το πανελλήνιο.