Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών μέχρι το καλοκαίρι - Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ


Ένα από τα θέματα που παραμένουν στο προσκήνιο το τελευταίο διάστημα είναι αυτό της μεταφοράς μαθητών από τους δήμους, ιδιαίτερα μετά και από την συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών
Ευριπίδη Στυλιανίδη με τους δεκατρείς περιφερειάρχες, κατά την οποία τους ζήτησε να ξαναπάρουν τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, η οποία -σύμφωνα με τον «Καλλικράτη»- ασκείται από τους δήμους. Ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε η παράταση των συμβάσεων μέχρι το καλοκαίρι του 2013.

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

Ο λόγος για αυτή την εξέλιξη, που παρουσιάστηκε και στο χθεσινό φύλλο του Ο.Β. ήταν η αποτυχία των διαγωνισμών του έργου της μεταφοράς 200.000 μαθητών από τους δήμους, καθώς μόνον οι 30 από τους 325 τα «κατάφεραν». Στην Πιερία πάντως, οι διαγωνισμοί είτε είχαν ολοκληρωθεί επιτυχώς είτε ήταν σε εξέλιξη, οπότε οι τρεις δήμοι μας δεν ανήκουν στην κατηγορία των «αποτυχόντων».
Στο δήμο Κατερίνης, η μεταφορά έχει συμφωνηθεί να συνεχιστεί με τα Αστικά και Υπεραστικά ΚΤΕΛ, ενώ ο διαγωνισμός που αφορά στην μεταφορά μαθητών με Ταξί έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου. Στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού η ημερομηνία του διαγωνισμού είναι για την ερχόμενη εβδομάδα, για τη μεταφορά μαθητών που δεν εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια της δημόσιας και ενδοδημοτικής συγκοινωνίας, την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, ενώ αντίστοιχα σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται και ο δήμος Δίου-Ολύμπου.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ