Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Συνάντηση για τις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων στην Π.Ε.Πιερίας

Μας το έστειλε η Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
 Ενημερωτική συνάντηση  για τις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους στα πρατήρια υγρών καυσίμων,  πραγματοποιήθηκε στην έδρα της  Περιφερειακής Ενότητας  Πιερίας.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, ο
Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Γεώργιος Βλάχος, ο  Προϊστάμενος της Διεύθυνσης
Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  Αθανάσιος Τσιαμπέρας,  υπάλληλοι των αρμοδίων τμημάτων, ο   Πρόεδρος  και μέλη του Σωματείου Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Εκμεταλλευτών Πλυντηρίων και Λιπαντηρίων  Ν. Πιερίας, Σταύρος Ανανιάδης και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Ρουκάς.

Επί τάπητος τέθηκαν τα  σημεία στα οποία επικεντρώνονται οι έλεγχοι, όπως είναι η ύπαρξη άδειας πρατηρίου, η ενημέρωση του Παρατηρητηρίου Τιμών για τις τιμές καυσίμων, η  έγκριση των αντλιών, ο έλεγχος για καταδολίευση των αντλιών, η λιτρομέτρηση των αντλιών, η τήρηση του ωραρίου, η ορθή αναγραφή των τιμών στον αντίστοιχο πίνακα, η τήρηση του βιβλίου κίνησης και διακίνησης καυσίμων, ο ποιοτικός έλεγχος  και  οι δειγματοληψίες, ο έλεγχος τιμολογίων αγοράς και ο αρχικός και περιοδικός έλεγχος των αντλιών καυσίμων.

Ιδιαίτερα τονίστηκε το γεγονός ότι οι υπηρεσίες κατανοώντας τη δυσκολία των συνθηκών, θα είναι αρωγοί στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων, μεριμνώντας ταυτόχρονα για την προστασία των πολιτών από φαινόμενα κερδοσκοπίας και νοθείας καυσίμων καθώς  για την αποφυγή  περιπτώσεων αθέμιτου ανταγωνισμού.


Στην αίθουσα προηγήθηκε σύσκεψη του σωματείου με τον τεχνικό του σύμβουλο, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του, για τις πρόσφατες εξελίξεις καθώς και  για τα θέματα που αφορούν το συγκεκριμένο κλάδο.