Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Έφυγε... από τη ζωή ο Γιάννος


«Έφυγε» από τη ζωή σεμνά και αθόρυβα, στα μέσα του καλοκαιριού, όπως πορεύτηκε 80 χρόνια, ο Ελληνοαμερικανός καθηγητής Πήτερ Γιάννος, φροντίζοντας την ύστατη στιγμή να αφήσει πίσω τους «συμβουλές» προς τους νέους, που τόσο πολύ αγαπούσε.

   Η πολύπλευρη συνεισφορά του εκλιπόντα στην ομογένεια των ΗΠΑ υπήρξε αξιομνημόνευτη. Στη συνεισφορά του αυτή αναφέρεται και ο Συντονιστής ΣΑΕ Ηνωμένων Πολιτειών Θεόδωρος Σπυρόπουλος, σε άρθρο του που δημοσιεύει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.

    «Ο Ελληνόψυχος και ταπεινός συμπατριώτης μας έζησε μία υποδειγματική ζωή, αφήνοντας πίσω του σημαντικότατο φιλανθρωπικό έργο για τις νεότερες γενεές, κυρίως στον τομέα της Ελληνόγλωσσης Παιδείας» επισημαίνεται στο άρθρο για τον Ελληνοαμερικανό καθηγητή, ο οποίος υπέκυψε στην επάρατη νόσο.
   Ο καταγόμενος από τον Άγιο Σώστη Μεσσηνίας ομογενής μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1951. Στα πρώτα του βήματα στη «γη της επαγγελίας» τον στήριξε ο θείος του Πήτερ Βάλος κι έτσι κατάφερε να σπουδάσει Χημικός Μηχανικός στο «Missouri University». Συνέχισε με ανώτατες σπουδές (MS & PhD) στο «Institute of Paper Science & Technology» στο «Lawrence University». Εργάσθηκε για περισσότερα από 35 χρόνια στην εταιρεία «Scott Paper», απ' όπου συνταξιοδοτήθηκε το 1994 στη θέση του αντιπροέδρου στον Τομέα της Τεχνολογίας, ενώ δίδαξε και μηχανική στο Πανεπιστήμιο «Widener». Διακρίθηκε στην εργασία του, έκανε πολλαπλές δημοσιεύσεις και απέσπασε τρία σημαντικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

http://www.pro.com.gr/