Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ - ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ

φωτο ώρα 17.30
Η πυρκαγιά στο Άγιο Όρος μαίνεται ανεξέλεγκτη και η κατάσταση είναι κρίσημη γιατί σε μία ώρα θα σταματήσουν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα. Οι επιτελείς εκφράζουν φόβους ότι η νύχτα η φωτιά μπορεί να ξεφύγει και μιλάμε πλέον για πραγματική τραγωδία. Η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ζήτησε επί πλέον ενισχύσεις από τον Πρωθυπουργό. Η κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών δυνάμεων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο 'Αγιο Όρος είναι μεγάλη, μετά από σχετική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμο πυροσβεστικό μέσο ενώ παράλληλα υπάρχει βοήθεια και από τη Σερβία καθώς στο 'Αγιο Όρος υπάρχει και το σέρβικο μοναστήρι, η μονή Χιλανδαρίου. Ήδη στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται δύναμη 49 Σέρβων πυροσβεστών, με δύο λεωφορεία, δύο βοηθητικά οχήματα και τέσσερις υδροφόρες.

Την ίδια ώρα μεγάλη κινητοποίηση υπάρχει και για τις αντιπυρικές ζώνες και έχουν κληθεί δασεργάτες απ 'όλη τη Χαλκιδική και συμμετέχουν στη διάνοιξη ζωνών.

Στην περιοχή μεταβαίνει ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Θ. Καράογλου και ο στρατός επικουρικά παρέχει ό,τι ζητηθεί.

Μάλιστα το Γ΄ Σώμα Στρατού βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ ο διοικητής του κ. Μπασιακούλης και πεζοπόρα τμήματα βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Επίσης βοηθούν δύο Σινούκ ενώ δυνάμεις του στρατού συμβάλλουν και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και στην κατάσβεση.

Αυτήν την ώρα κάνουν ρίψεις νερού 7 εναέρια μέσα, αεροπλάνα και ελικόπτερα.

halkidikinews.gr
Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2012 18:44