Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Τσίπρας: «Η τρόικα μας ζητά να βρούμε με ποιο σχοινί θα κρεμαστούμε»


Επίθεση στην «τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου» εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ) Αλέξης Τσίπρας, ανοίγοντας τις
διήμερες εργασίες της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, η οποία πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά τη Σύνοδο Κορυφής.

Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων και τον προσδιορισμό των επικείμενων μέτρων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «η επιπλέον λιτότητα, τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ, σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, η εξίσωση δεν έχει λύση και σημαίνει ότι στο τέλος της επόμενης διετίας, αν η τρικομματική κυβέρνηση συναινέσει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, τότε η εξασθενημένη και χρεοκοπημένη Ελλάδα θα αναγκαστεί οικειοθελώς και παρακαλώντας να βγει από την Ευρωζώνη».

Εκτίμησε δε ότι όντως θα το κάνει αυτό η κυβέρνηση και πως θα το παρουσιάσει σαν μεγάλη επιτυχία, όπως έκανε με το 'κούρεμα', καθώς, όπως υποστήριξε, «αυτή η κυβέρνηση εκφωνεί τα συμφέροντα των δανειστών ως δήθεν διεθνείς στόχους».

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική και στη ΔΗΜΑΡ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «δεν έχουμε καμία προσδοκία ούτε από τους πρώην συντρόφους μας της ΔΗΜΑΡ, που έχουν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουν το μνημονιακό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης 'προοδευτικό'».

Συνδέοντας την επάνοδο της τρόικα στη χώρα μας στις 24 Ιουλίου, με την επέτειο της πτώσης της χούντας, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η τρόικα έρχεται «για να μας δώσει τη δυνατότητα να διαλέξουμε το σκοινί, για να κρεμαστούμε».


http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=210784