Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Σκυλιά ορμούν σε περαστικούς σε παιδική χαρά στη Βέροια

Μας το έστειλε το supercomments..... Ευχαριστούμε πολύ

Είμαι μητέρα δυο μικρών αγοριών ηλικίας πέντε και δυο ετών αντίστοιχα. Κατοικώ στη  στη συνοικία του Προμηθέα. Επιλέξαμε με το σύζυγό μου τη συγκεκριμένη περιοχή κυρίως διότι εκεί
υπάρχουν ακόμη γειτονιές, ακάλυπτοι χώροι και παιδικές χαρές για να παίζουν χωρίς κινδύνους τα παιδιά μας. Κούνια που μας κούναγε ….
Δυο βήματα από το σπίτι μας επί της οδού Βουλγαροκτόνου υπάρχει μια παιδική χαρά, θεωρητικά ιδανική για απογευματινό παιχνίδι. Γνωρίζω καλά πως υπό τις σημερινές συνθήκες της κρίσης, της οικονομικής αδυναμίας και των περιορισμένων κονδυλίων του Δήμου θα ήταν μάλλον υπερβολικό να ζητώ πλαστικό ή καοτσουκένιο δάπεδο στο χώρο των παιχνιδιών, αρκέστηκα λοιπόν στο χώμα και την άμμο. Γνωρίζω επίσης καλά πως οι νοοτροπίες των ανθρώπων δύσκολα αλλάζουν, ώστε επέμενα να μετακινώ μόνη μου τους κάδους σκουπιδιών που ασυνείδητοι συμπολίτες μου τοποθετούσαν κολλητά στα κάγκελα της παιδικής χαράς.
Το τελευταίο διάστημα, εδώ και δυο μήνες περίπου,  σκυλιά, περισσότερα απ’ ότι συνήθως, εμφανίστηκαν στο χώρο της παιδικής χαράς. Προσπάθησα, όσο μπορούσα, ν’ απομάκρυνω τα παιδιά μου από κοντά τους ιδίως όταν κάποιο από τα σκυλιά γέννησε πέντε ή έξι μικρά. Πριν ένα μήνα κι ενώ ήδη η παιδική χαρά έπαυσε να είναι και παιδική και χαρά, επισκέφτηκα δερματολόγο καθώς ο μεγάλος μου γιος εμφάνισε τρεις κρεατοελιές στο σώμα του. Οι ελιές αφαιρέθηκαν αμέσως και ο γιατρός με πληροφόρησε ότι πρόκειται για βακτήριο που σχετίζεται με τα ζώα.
Περιττό να πω πως στην πρώην παιδική χαρά δεν ξαναπήγαμε. Από το μπαλκόνι πλέον παρακολουθώ τα σκυλιά να αράζουν ανενόχλητα μέσα στο χώρο, να αυξάνονται και να πληθύνονται -αισίως αριθμούν δεκαπέντε και
πλέον μέλη, ποικίλων διαπλάσεων κι ηλικιών- να τρέπονται σε αγέλη, να γαβγίζουν και μαλώνουν μεταξύ τους. Και το θέαμα δεν τελειώνει εδώ.
Επιτίθενται σε περαστικούς, περικυκλώνουν, γαβγίζουν και ορμούν. Οδήγησαν μια νεαρή γυναίκα να ανεβεί στο καπώ ενός αυτοκινήτου για να γλυτώσει απ τα δόντια τους. Επιτέθηκαν προχθές το βράδυ σε ηλικιωμένο και προσέτρεξαν οι γείτονες πετώντας νερά απ’ τα μπαλκόνια για να τον σώσουν. Ξέσκισαν το μικρόσωμο σκυλί ενός γείτονα. Το σημείο που λυμαίνονται κυριολεκτικά έχει μετατραπεί σε απαγορευμένη ζώνη. Πάψαμε να κυκλοφορούμε πεζή, αυτοκίνητο νύχτα μέρα.
Η άδεια ζώη μας απέκτησε ενδιαφέρον. Με περιέργεια περισσή, με προσμονή κι αγωνία περιμένουμε να δούμε σε ποιον από μας θα πέσει ο κλήρος. Ποιος θα είναι ο τυχερός; Ποιον θα δαγκωσουν πρώτο; Ποιο παιδί μας θα λιανίσουν;
Ε.Σ.
Μητέρα
Υ.Γ. 1 Για δήμο και κυνοκομείο μη μου πείτε…Το πιο σύντομο ανέκδοτο.
Υ.Γ. 2 Για όσους βιαστούν, ζωόφιλη δεν είμαι, φιλόζωη σίγουρα.