Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ελσίνκι 2012: Κυριακοπούλου και Στεφανίδη στον τελικό του επι κοντώ. Σε παρωδία εξελίχθηκε ο προκριματικός



Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα: Κυριακοπούλου και Στεφανίδη στον τελικό του επι κοντώ. Σε παρωδία εξελίχθηκε ο προκριματικός
Διπλή ελληνική παρουσία θα έχει η χώρα στον τελικό του επί κοντώ,
που θα γίνει το Σάββατο με τις Νικόλ Κυριακοπούλου και Κατερίνα Στεφανίδη, οι οποίες ξεπέρασαν τα 4,40 μέτρα. 

Η αλήθεια είναι πως η χώρα θα είχε τριπλή εκπροσώπηση, αν οι κριτές του αγωνίσματος δεν προκαλούσαν αδικαιολόγητη ταλαιπωρία στις αθλήτριες που πήραν μέρος στον προκριματικό. Οταν ολοκληρώθηκαν οι προσπάθειες στα 4,40 μ., υπήρχαν 11 αθλήτριες που είχαν υπερβεί το συγκεκριμένο ύψος και άλλες τρεις, ανάμεσα τους και η Λεδάκη, που είχαν τις ίδιες προσπάθειες στα 4,35 μέτρα. Οι κοπέλες ζήτησαν από τον έφορο του αγωνίσματος να τελειώσει τον αγώνα και να προκριθούν στον τελικό 14, αντί να συνεχίσουν στα 4,45 μ., που ήταν το όριο για τον τελικό. Η πρόταση των κοριτσιών δεν έγινε δεκτή κι αυτό γιατί η Τσέχα Πτατσνίκοβα είχε αφήσει το 4,40 μ. και είχε ζητήσει να πάει στο 4,45 μέτρα. Μετά την 30λεπτη διαβούλευση ανάμεσα στις δύο πλευρές, τελικά υπερίσχυσε η άποψη των κριτών που άνοιξαν τον διάδρομο για να συνεχιστεί ο αγώνας. Οι αθλήτριες θέλοντας να αντιδράσουν δεν έκαναν προσπάθειες, απλά περπατούσαν στον διάδρομο και στη συνέχεια έριχναν δίχως να κάνουν άλμα, τον πήχη. Η μοναδική που δοκίμασε και τελικά ξεπέρασε τα 4,45 μ., ήταν η Πτατσνίκοβα, που άφησε τελικά εκτός τελικού την Στέλα Λεδάκη και την Μόνικα Πίρεκ, τις δύο αθλήτριες που είχαν ξεπεράσει με την πρώτη προσπάθεια τα 4,35 μέτρα.
Η Κυριακοπούλου και η Λεδάκη, ξεπέρασαν με την πρώτη προσπάθεια τα 4,40 μέτρα. Αμφότερες ξεκίνησαν από τα 4,15 μέτρα. Η Λεδάκη ξεκίνησε από το 4,05 μ. και ξεπέρασε μέχρι τα 4,35 μ., όλα τα ύψη με την πρώτη προσπάθεια.
“Οι κριτές δεν καταλάβαιναν. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει νωρίτερα. Αισθάνομαι πολύ καλά. Ολες οι προσπάθειες ήταν καλές. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Για μένα αυτός είναι ο πρώτος αγώνας στις . Επιτυχία είναι που μπήκα τελικό”, είπε η Στεφανίδη.
Από την πλευρά της η Κυριακοπούλου σχολίασε: “Εκανα κάποια λάθη στο πρώτο άλμα. Το θέμα ήταν να μπούμε στον τελικό με όσο το δυνατό λιγότερα άλματα. Ο τελικός θα είναι ανοιχτός και όλα είναι εφικτά. Να είμαστε καλά, να έχουμε καλές συνθήκες”.
Η άτυχη του προκριματικού, σχολίασε: “Μένω έξω για μια θέση, ενώ θα μπορούσα να είχα περάσει αν οι κριτές αποφάσιζαν να τελειώσουν τον αγώνα. Ήταν πρόβλημα της διοργάνωσης. Ήμουν καλά πέρασα όλα τα άλματα με την πρώτη. Ισως αν ήταν ο προπονητής μου μαζί, να πήγαινα καλύτερα”.