Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Το Παρόν στο Πλαίσιο του Παρελθόντος: Μια Εξελικτική Προσέγγιση του Αθλητισμού

Μας το έστειλε το ΝΟΗΣΙΣ..... Ευχαριστούμε πολύ

Καφέ της Επιστήμης

Δελτίο Τύπου

 Με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
συνεχίζεται, για έβδομη συνεχή χρονιά, η πραγματοποίηση των «Καφέ της Επιστήμης» που σας προσκαλούν να απολαύστε τον καφέ σας και να συζητήσετε με τους ειδικούς, επιστημονικά ζητήματα που προκαλούν το ενδιαφέρον μας.

Το θέμα του Καφέ του Μαΐου αφορά στην εξελικτική διάσταση του αθλητισμού. Γιατί ο αθλητισμός έχει παγκόσμια απήχηση; Γιατί η συμμετοχή στον αθλητισμό, αλλά και η θέασή του, είναι κατά κύριο λόγο ανδρική υπόθεση; Γιατί οι πρωταθλητές αποκτούν υψηλό κύρος; Γιατί το κύρος των πρωταθλητών διακυμαίνεται μεταξύ των αθλημάτων; Ποιος είναι ο σχετικός ρόλος της φυλετικής επιλογής (εντός και μεταξύ των φύλων) στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών των αθλητών και του αθλητισμού;

Ο Γιώργος Γρούϊος, καθηγητής Κινητικής Συμπεριφοράς στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ απαντά στα ερωτήματα αυτά που εγείρουν σημαντικούς προβληματισμούς αναφορικά με το ρόλο του αθλητισμού στην ανθρώπινη φύση και αναλύει την παραμελημένη από  τους εξελικτικούς επιστήμονες παράδοξη "σχέση αγάπης" του είδους μας με τον αθλητισμό. Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στις 18.30, στο ΝΟΗΣΙΣ (6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης).

Είσοδος Ελεύθερη.

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Ο Γιώργος Γρούϊος, Καθηγητής Κινητικής Συμπεριφοράς στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Victoria University of Manchester (England). Έχει δημοσιεύσει και ανακοινώσει πολλές επιστημονικές εργασίες σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά έντυπα και συνέδρια, αντίστοιχα. Στα πορίσματα των εργασιών του αναφέρεται εκτενώς η διεθνής επιστημονική κοινότητα.


Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο  χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, τηλέφωνο: 2310 483000, εσωτ. 105