Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΣΤΟ MEDITERRANEAN VILLAGE HOTEL & SPA

Μας το έστειλε o ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ... Ευχαριστούμε πολύ
 ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
Κατερίνη, 8-04-2012
Μουσική συναυλία του Φεστιβάλ Ολύμπου,προς τιμή των Γάλλων επισκεπτών,
στο ξενοδοχείο Mediterranean Village & Spa
Τριακόσιοι περίπου Γάλλοι τουρίστες βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Πιερία και
συγκεκριμένα στο Mediterranean Village Hotel & Spa στην Παραλία Κατερίνης, με την ευκαιρία των διακοπών του Πάσχα.
Να σημειωθεί ότι η επιλογή της Πιερίας ως τουριστικός προορισμός των Γάλλων τουριστών ξεκίνησε πριν δύο χρόνια, όταν το 2010 το Φεστιβάλ Ολύμπου ανακήρυξε τη Γαλλία ως τιμώμενη χώρα.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, αναπτύχθηκε μια συνεχής συνεργασία μεταξύ Γαλλικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, Φεστιβάλ Ολύμπου και δήμου Δίου. Στη διάρκεια αυτή συνέβησαν σημαντικά γεγονότα, όπως η έκθεση χαρακτικών στο Δίον με έργα που μεταφέρθηκαν από το Μουσείο του Λούβρου, πολιτιστικές εκδηλώσεις με καλλιτεχνικά σχήματα από τη Γαλλία, η έκθεση για τη Μακεδονία και το Μέγα Αλέξανδρο στο Παρίσι, κ.ά.
Το αξιοσημείωτο όλης αυτής της συνεργασίας είναι το «άνοιγμα δρόμου» και προσέλευσης, για πρώτη φορά, Γάλλων τουριστών στην Πιερία. Το προηγούμενο καλοκαίρι πάνω από τρεις χιλιάδες Γάλλοι έκαναν τις θερινές τους διακοπές στην Πιερία, ενώ φέτος, εκτός από το Πάσχα και το καλοκαίρι μεγάλος αριθμός Γάλλων έχει επιλέξει την Πιερία ως τουριστικό προορισμό.
Σε συνέχεια της συνεργασίας αυτής, η διοίκηση του Φεστιβάλ Ολύμπου κα το τμήμα δημοσίων σχέσεων του ομίλου Mediterranean Hotels, όπου διαμένουν οι Γάλλοι επισκέπτες, διοργανώνουν μεγάλη μουσική συναυλία με μεγάλες επιτυχίες Ελλήνων συνθετών, οι οποίες έχουν εκτελεστεί και στη γαλλική γλώσσα. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Mediterranean Village.
Συμμετέχει η πολυμελής Ορχήστρα Νέων Δίου, του δήμου Δίου Ολύμπου, με μαέστρο τον Νίκο Πατρή, ενώ τραγούδια θα ερμηνεύσουν η γνωστή και καταξιωμένη στο Πιερικό μουσικό κοινό Φιλιώ Σέρβου και η ταλαντούχος σοπράνο Χαρά Καλατζίδου, με καταγωγή από το Μακρύγιαλο και σημαντική καριέρα στο Παρίσι και στην Αθήνα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι την Τρίτη  10 Απριλίου θα βρίσκονται στην Πιερία ο Γάλλος Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Christian Timonier, η αντιπρόεδρος του Ελληνο-Γαλλικού Επιμελητηρίου κα Μαρία Βοζίκη και τουριστικοί πράκτορες ελληνογαλλικών γραφείων, οι οποίοι και θα επισκεφθούν τους Γάλλους συμπατριώτες τους.