Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ-ΚΑΝΑΔΑΣ 10-6: Παλικαρίσια στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Παλικαρίσια στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΤΖΑΝΗ
Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών κέρδισε έπειτα από εντυπωσιακή εμφάνιση στο Εντμοντον τον γηπεδούχο Καναδά με 10-6 και πήρε πανάξια
την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Αυτή είναι η 14η συνολικά φορά και η 9η στη συνεχόμενη που η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών θα δώσει το “παρών” σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τους “κατάπιε” η άμυνα και ο οδοστρωτήρας Γιώργος Αφρουδάκης
Με βασικό όπλο την αμυντική λειτουργία η εθνική ομάδα περιόρισε τους Καναδούς μόλις στα έξι γκολ, ενώ στην επίθεση ο μέγιστος Γιώργος Αφρουδάκης (4 γκολ), με άξιο συμπαραστάτη τον Αργύρη Θεδωρόπουλο (3 γκολ), πήρε παραμάζωμα τους άτυχους παίκτες του Καναδά.Η εθνική ομάδα μπορεί να έπαιζε στο προολυμπιακό τουρνουά του Εντμοντον τον χιαστί αγώνα που έδινε το εισιτήριο για το Λονδίνο απέναντι στην οικοδέσποινα ομάδα, αλλά οι διεθνείς δεν άφησαν σε κανένα σημείο τους γηπεδούχους να αμφισβητήσουν την ανωτερότητά τους.
Αυτοί οι δύο ήταν που οδήγησαν επιθετικά την εθνική ομάδα στην κρίσιμη τρίτη περίοδο.
Πρώτα ο Γιώργος Αφρουδάκης με δύο γκολ διατήρησε τη διαφορά στα δύο γκολ (5-3και 6-4) για να έρθει ο Θεοδωρόπουλος να δώσει αέρα τριών γκολ 7-4.
Το χρονικό σημείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Ελλάδας ήταν το τέλος αυτής της περιόδου.
Οι γηπεδούχοι είχαν μειώσει με το μεγάλο τους αστέρι τον Άαρον Φέλντχαμ σε 7-5 (1:11), αλλά στην αμέσως επίθεσή τους η εθνική άμυνα έβγαλε άμυνα στον παίκτη λιγότερο, αλλά όχι μόνο αυτό, πέντε δευτερόλεπτα πριν από το τέλος η Ελλάδα κέρδισε πέναλτι, με τον Θεοδωρόπουλο να κάνει το 8-5.
Ηρθε και ο Μανώλης Μυλωνάκης, στην πρώτη επίθεση της 4ης περιόδου, να σκοράρει με διαγώνιο σουτ από τα πλάγια δεξιά για να γράψει το 9-5 και ουσιαστικά να δώσει τέλος στο παιχνίδι, παρότι απέμεναν 7:30.
Τα οκτάλεπτα: 2-1, 2-1 4-3, 2-1
Ελλάδα (Αντριτς): Δεληγιάννης, Μυλωνάκης 1, Μιράλης, Κοκκινάκης, Χατζηθεοδώρου, Θεοδωρόπουλος 3, Χρ. Αφρουδάκης 1, Δελακάς, Γ. Αφρουδάκης 4, Φουντούλης, Μουρίκης 1, Βουλγαράκης, Καραμπέτσος.
Καναδάς (Γιοβάνοβιτς): Κονσταντίν-Μπικάρι 2, Γκράχαμ 2, Φέλντχαμ 1, Μπόιντ 1.
Η κατάρα αποκλεισμού του γηπεδούχου
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο συνεχόμενο προολυμπιακό τουρνουά στο οποίο η διοργανώτρια χώρα δεν παίρνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Πριν από τέσσερα χρόνια ο Καναδάς είχε κάνει την κηδεία στη Ρουμανία μέσα στην Οραντέα, αλλά τώρα τη βρήκε από την εθνική ομάδα.
Το 2004 το προολυμπιακό για τους Αγώνες της Αθήνας είχε φιλοξενηθεί στο Ρίο ντε Ταζνέιρο,με τη Βραζιλία απλά να έχει το ρόλο του οικοδεσπότη, ενώ το τελευταίο θύμα ήταν η Γερμανία στο Ανόβερο, όταν είχε μείνει εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ, το 2000.
Για τον Καναδά, ο οποίος σημειωτέον, κόντρα στην Ελλάδα δεν είχε στον πάγκο του τον τεχνικό του Ντράγκαν Γιοβάνοβιτς, που αποβλήθηκε στον αγώνα με την Ισπανία, είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνει προολυμπιακό, χωρίς να προκριθεί, μιας και είχε προηγηθεί το 1992 στο Κάλκατι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης.
Τα άλλα εισιτήρια για το Λονδίνο
Ο αγώνας της εθνικής ομάδας ήταν ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός. που έκρινε και το 4ο εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Οι προηγούμενοι τρεις κύλησαν χωρίς εκπλήξεις, με το Μαυροβούνιο να συντρίβει την Τουρκία με 19-6, τη Ρουμανία να επικρατεί της Βραζιλίας με 19-8 και την Ισπανία των Σκοπίων με 11-7.
Οι δώδεκα του Λονδίνου
Οι χώρες που θα εκπρποσωπηθούν στο τουρνουά υδατοσφαίρισης ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι εξής
Σερβία
Ιταλία
Ουγγαρία
Κροατία
Ελλάδα
Ισπανία
Ρουμανία
Μαυροβούνιο
Μ. Βρετανία
Κίνα
Αυστραλία
ΗΠΑ

Με Μαυροβούνιο στον ημιτελικό
Ο μεγάλος στόχος του ταξιδιού στο Εντμοντον επετεύχθη, με την εθνική ομάδα να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Τώρα στην πόλη του Καναδά απομένουν δύο παιχνίδια χωρίς άγχος με την εθνική ομάδα να αντιμετωπίζει την Κυριακή, 00:40 ώρα Ελλάδας το Μαυροβούνιο στον ημιτελικό του προολυμπιακού.
Θα ακολουθήσει στις 2πμ της Κυριακής ο άλλος ημιτελικός ανάμεσα στη Ρουμανία και την Ισπανία.


http://www.sentragoal.gr/