Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Τι προσφέρει το θέατρο στα παιδιά;

Από την Μαρίνα Βήλλου (ομάδα Μαρμελάδα)

Το διαδραστικό θέατρο για παιδιά, μας απασχόλησε και μας απασχολεί ιδιαίτερα χρόνια τώρα και δίνουμε σ’ αυτό όλη την ενέργεια, το χρόνο, την εμπειρία και τις γνώσεις μας, προκειμένου να φτάσουμε σε κάποιο
επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα παραμύθια είναι γλώσσα ποιητική. 
Πιστεύουμε ότι μέσα από το συμμετοχικό θέατρο, τα παιδιά διευρύνουν τη φαντασία τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση κι ομαδικό πνεύμα, οξύνουν την κρίση και την παρατηρητικότητά τους, εκφράζουν τα συναισθήματά τους, παίρνουν πρωτοβουλίες, αναπτύσσουν τη συναισθηματική νοημοσύνη τους και δημιουργούν μια γέφυρα μεταξύ φανταστικού και πραγματικού, που είναι αναγκαία. 
Με λίγα λόγια, όλα τα παραπάνω, συμβάλλουν στη συναισθηματική και νοητική ωρίμανσή στους και στη διαμόρφωση μιας ευρύτερης και πιο πλούσιας αντίληψης για τον κόσμο.  Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό, είναι ότι μέσα από τις παραστάσεις μας, έρχονται σε επαφή με τη ζωντανή μουσική. 
Έτσι, παρέχουμε στα παιδιά τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από κοντά, πώς τα μουσικά όργανα, μπορούν να παίξουν το ρόλο ενός ακόμα ερμηνευτή στην παράσταση! Να περιγράψουν δράσεις, να δώσουν έμφαση σε καίρια σημεία του έργου, να χρωματίσουν καταστάσεις, ν’ αποδώσουν ανάγλυφα χαρακτήρες και συναισθήματα.

 

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα, τα παιδιά να φεύγουν απ’ το θέατρο πιο χαρούμενα!
Συχνά οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μας αναφέρουν ότι τα παιδιά αναπαράγουν σκηνές και χαρακτήρες από το έργο που παρακολούθησαν, στο δικό τους παιχνίδι! Στο σπίτι ή στο σχολείο.
Αυτό μας δίνει τεράστια χαρά και ικανοποίηση!
Σκεφτείτε, πόσοι από εμάς όταν ήμασταν πιτσιρίκια, δεν ονειρευόμασταν να συναντηθούμε με τους αγαπημένους μας ήρωες από τα παραμύθια που ακούγαμε; 
Αυτό ακριβώς κάνει η Ομάδα Μαρμελάδα! Δημιουργεί τις προϋποθέσεις γι’ αυτήν τη συνάντηση! 


Διαγωνισμός για τον Τζακ και τη μαγική φασολιά
Κερδίστε 2 δωρεάν και 4μειωμένες διπλές προσκλήσεις για την παράσταση "Ο ΤΖΑΚ & Η ΜΑΓΙΚΗ ΦΑΣΟΛΙΑ", μια προσφορά του Πινακίου σε συνεργασία με την Ομάδα Μαρμελάδα.
Η προσφορά ισχύει για την Κυριακή18 Μαρτίου. Στείλτε τα στοιχεία σας στο mail: omadamarmelada@gmail.com
Κάντε like στην σελίδα του Πινακίου στο facebook έρχονται και άλλοι διαγωνισμοί... http://www.facebook.com/pinakio


Διαβάστε επίσης: Μαρίνα Βήλλου (Oμάδα Μαρμελάδα): Τα παιδιά είναι οι πιο έξυπνοι θεατές


Δια χειρός Λευτέρη Θεοδωρακόπουλου