Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Θ.Παπαγεωργίου: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, μίας ημέρας - ορόσημου για το Ελληνικό Έθνος και την Ορθοδοξία, αποτελεί για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες μια
πολύ σημαντική ιστορική στιγμή μνήμης και υπερηφάνειας για τους ήρωες προγόνους μας, που με τη φιλοπατρία, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία τους, απελευθέρωσαν την πατρίδα και άνοιξαν τον δρόμο για τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Η Ελλάδα και οι Έλληνες απανταχού της γης, 191 χρόνια μετά την Εθνική Παλιγγενεσία,  μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για την ιστορική μας διαδρομή, που σφραγίστηκε από ηρωικές θυσίες, για την εθνική ανεξαρτησία, την κοινωνική απελευθέρωση, τη δημοκρατία, την πρόοδο και την ανάπτυξη.

Σήμερα, όμως, καλούμαστε να σταθούμε άξιοι συνεχιστές αυτής της εθνικής κληρονομιάς και να αγωνιστούμε ενωμένοι απέναντι στις συνέπειες μιας παρατεταμένης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης αλλά και άδικες και σπάταλες πολιτικές που μας εξουθενώνουν καθημερινά.

Για μια ακόμη φορά, παραμερίζοντας τα λίγα και τα μικρά που μας χωρίζουν, καλούμαστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας, να ξεπεράσουμε την κρίση και να κάνουμε πράξη όλα όσα οραματιζόμαστε. Όλα όσα μας αξίζουν. Αυτόν τον αγώνα οφείλουμε να τον κερδίσουμε. Το οφείλουμε στις επόμενες γενιές

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε!