Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Τετάρτη, θα χουμε αγώνα ΑΕΚ - ΟΦΗ(;)

Των ΣΩΤΗΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΑΛΕΞΗ ΠΛΑΤΗ, ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΒΟΛΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

«Η ημερομηνία διεξαγωγής θα οριστεί εκ νέου εντός των επόμενων ημερών» ανέφερε η Super League σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τις 8 χθες το
βράδυ, χωρίς, πάντως, να απαντήσει στις αιχμές του Π. Μπιτσαξή.



Η πιθανότερη ημερομηνία για να διεξαχθεί ο αγώνας είναι αυτή της ερχόμενης Τετάρτης 22/2. Για να συμβεί αυτό, όμως, θα πρέπει πρώτα η ΕΠΟ σε συνενόηση με το OTETV, που καλύπτει τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας, να μετασθέσει το παιχνίδι της ομάδας του Ηρακλείου με τον Πανσερραϊκό για τον συγκεκριμένο θεσμό κατά μία εβδομάδα και το πιθανότερο για τις 29/2.

Η θέση της ΑΕΚ

Σχετικώς ικανοποιημένη από την τροπή των εξελίξεων εμφανίζονταν στην ΑΕΚ. Κι αυτό διότι έτσι όπως δρομολογούνται τα θέματα το κέρδος είναι διπλό. Αφενός οι "κιτρινόμαυροι" έχουν δύο μέρες περιθώριο ώστε να λήξουν το θέμα των εισιτηρίων και αφετέρου θα αποφύγουν την επιβάρυνση της ομάδας με τρία δύσκολα ματς σε μια εβδομάδα.

Μέχρι την Τρίτη στην ΑΕΚ αισιοδοξούν πως θα έχουν βρει χρήματα προκειμένου να σφραγίσουν τα εισιτήρια του ματς και να αποφευχθεί η ξεφτίλα που προδιαγραφόταν μέχρι και χθες. Συν τοις άλλοις, αν το ματς οριστεί για την Τετάρτη, η ΑΕΚ θα αποφύγει την προοπτική να αγωνιστεί σε διάστημα μιας εβδομάδας απέναντι σε Αρη, ΟΦΗ και Παναθηναϊκό, που αναμφίβολα θα έθετε στα όριά της την ομάδα. Εξελίξεις που έκαναν τον Δημητρέλο να χαμογελά με ικανοποίηση.
Αλαλούμ

Ενα απίστευτο αλαλούμ εκτυλίχθηκε και χθες στην ΑΕΚ, φυσική απόρροια της αναβολής της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Οι «κιτρινόμαυροι» ειδοποιήθηκαν αρχικά να συγκεντρωθούν στα Σπάτα στις 12 και όχι στις 11 π.μ. που ήταν κανονικά προγραμματισμένη η προπόνηση, περιμένοντας την απόφαση για το πότε θα διεξαχθεί τελικά το ματς.

Μάλιστα, με βάση το ότι το παιχνίδι δεν θα γινόταν ούτε απόψε, ο Νίκος Κωστένογλου είχε δώσει εντολή να ακολουθήσουν οι παίκτες αρχικά πρόγραμμα στο γυμναστήριο και στη συνέχεια δυνατή προπόνηση για να μπουν σε συνθήκες αγώνα.

Εν συνεχεία όμως υπήρξε η ενημέρωση από τον Βασίλη Δημητριάδη πως το ματς θα διεξαγόταν πιθανότατα σήμερα, οπότε ο Κωστένογλου έπρεπε να αλλάξει πρόγραμμα και να ρίξει ρυθμούς, αλλά πριν ακόμα δώσει την ανάλογη εντολή υπήρξε νέα ανατροπή περί οριστικής αναβολής.

Πέρα από όλα αυτά υπήρξε μπέρδεμα και με το ξενοδοχείο όπου είχε καταλύσει η αποστολή, με το τεχνικό επιτελείο να αποφασίζει να μείνουν οι παίκτες ελεύθεροι και να ειδοποιηθούν για το πότε να επιστρέψουν, είτε δηλαδή χθες το βράδυ είτε σήμερα το πρωί, στη λογική του να έτρωγαν όλοι μαζί πρωινό και στη συνέχεια να πήγαιναν με το πούλμαν στο γήπεδο.

Φυσικά ούτε αυτό συνέβη, με τους ποδοσφαιριστές να περιμένουν χθες το βράδυ ενημέρωση για την ώρα διεξαγωγής της σημερινής προπόνησης. Οπως αναμενόταν, όλες αυτές οι τραγελαφικές καταστάσεις δεν αφήνουν τους παίκτες ανεπηρέαστους, που καθημερινά δεν ξέρουν τι ακόμα μπορεί να τους ξημερώσει.

Αρνητικός ο ΟΦΗ και για την Τετάρτη
Από το βράδυ της Παρασκευής, οπότε και ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής πήρε την (πρώτη) απόφαση για αναβολή της αναμέτρησης της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ, η διοίκηση της κρητικής ΠΑΕ είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά της και φυσικά την αντίθεσή της κάνοντας λόγο για δημιουργία δεδικασμένου αφού «από τώρα και στο εξής κάθε ΠΑΕ που δεν θα θέλει να γίνει το προγραμματισμένο παιχνίδι της δεν θα σφραγίζει εισιτήρια».

Οι «μελανόλευκοι» ήταν κάθετοι στο ότι ο αγώνας έπρεπε να διεξαχθεί το απόγευμα του Σαββάτου και επέμειναν στη στάση τους αυτή και στη χθεσινή πρωινή σύσκεψη των εμπλεκόμενων πλευρών στο ΟΑΚΑ. Ηταν, μάλιστα, αντίθετοι και στην απόφαση της Super League (προτού αυτή αρθεί εκ νέου από τη ΓΓΑ) για μετάθεσή του 24 ώρες αργότερα.

Οπως τονίστηκε, όμως, από το περιβάλλον του προέδρου Βασίλη Ξημέρη από τη στιγμή που οριστικοποιήθηκε η αναβολή τότε αυτή θα πρέπει να είναι και επ' αόριστον. Ούτε να... ακούσουν, δηλαδή, δεν θέλουν στην Κρήτη την πιθανότητα τέλεσής του αγώνα με την ΑΕΚ αντί της προγραμματισμένης για την Τετάρτη αναμέτρησης Κυπέλλου με τον Παννσερραϊκό.

Οπως διαρρέει, επίσης, από το κρητικό «στρατόπεδο» αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο είναι και η ΕΠΟ. Τέλος, η ΠΑΕ ΟΦΗ θα ζητήσει αποζημίωση από τη Super League για τα έξοδα των 12.000 ευρώ (μεταφορά ? διαμονή) που πήγαν στράφι, ενώ η αποστολή της ομάδας, που χθες προπονήθηκε στην Καισαριανή, επιστρέφει σήμερα στην Κρήτη. Ο Νίκος Αναστόπουλος θα μείνει στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τον προσεχή αντίπαλο Πανιώνιο ενάντια στον Ολυμπιακό.