Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Προσοχή κυκλοφορεί ελεύθερος


Σε όλες τις ευνομούμενες χώρες του κόσμου οποιοσδήποτε Κίμωνας Κουλούρης τραυμάτιζε αστυνομικό, χτυπώντας τον μετά από καταιγισμό ύβρεων με το αυτοκίνητό του, κατά τη διάρκεια
ελέγχου και μάλιστα ενσυνείδητα, όπως καταγγέλλεται, θα είχε άμεσα συλληφθεί και θα οδηγείτο σιδηροδέσμιος στο αυτόφωρο.

Μόνο σε μία τριτοκοσμική Mπανανία, ένας πρώην υπουργός περνάει προκλητικά τους κόκκινους σηματοδότες με την πολυτελή Μερσεντές του, βρίζει χυδαία τους αστυνομικούς που προσπαθούν να του κάνουν έλεγχο, αρνείται να δώσει τα στοιχεία του και πατώντας γκάζι τους τραυματίζει, μπορεί να αφήνεται ελεύθερος σαν να μη συμβαίνει τίποτε.

Σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν ένας οδηγός συμπεριφερόταν κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα είχε καταδιωχθεί και ακινητοποιηθεί ακόμη και, καλώς ή κακώς, με την χρήση αστυνομικής βίας, ειδικά αν δεν επιδείκνυε την αστυνομική ταυτότητά του, όπως συνέβη κατά το περιστατικό με τον κ. Κουλούρη.

Όμως, στην Ελλάδα της υποτέλειας και της παρακμής, ακόμη και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. προκαλεί αηδία με την προφανή προσπάθεια όσων την συνέταξαν να ευχαριστήσουν τους πολιτικούς προϊσταμένους τους. Κάνουν αόριστα λόγο περί «ατυχήματος», «τροχαίων παραβάσεων» και «ελαφρού τραυματισμού» χωρίς να εξηγούν τις συνθήκες υπό τις οποίες ο συνάδελφός τους κατέληξε στο νοσοκομείο.

Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ρητορικό ερώτημα αν άραγε αυτό είναι Γραφείο Τύπου της Αστυνομίας ή του κ. Κουλούρη, αφού φροντίζουν να μας ενημερώσουν ακόμη και για τα «ευγενή» αισθήματα του δράστη αναφέροντας στην επίσημη ανακοίνωση ότι «εξέφρασε την λύπη του για τον τραυματισμό του αστυνομικού».

Αυτού του δράστη που, όπως καταγγέλλουν οι αστυνομικοί, τους χαρακτήρισε χλευάζοντας ως «μπάτσους», «τεμπέληδες με τις βρωμομηχανές τους» και «υπαλληλάκους των 500 ευρώ…» και πατώντας το γκάζι, σε μία έξαρση της αλαζονείας που μόνο η εξουσία μπορεί να προσδώσει, τραυμάτισε έναν 25χρονο που προσπαθούσε να εκτελέσει το καθήκον του.

Ο ίδιος που λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι, προέβαλε κυνικά το επιχείρημα ότι εάν πράγματι είχε κτυπήσει τον αστυνομικό με τη Μερσεντές «δεν θα είχε πάθει μόνο ένα διάστρεμμα», χαρακτήρισε ως «απαράδεκτο» το γεγονός ότι του ζητήθηκαν τα στοιχεία του, αφού είχε… δηλώσει το όνομά του και ότι είπε στους αστυνομικούς απλώς να ... κάνουν στην άκρη για να παρκάρει.






Κόλαφος οι καταγγελίες του πατέρα, καταδίκη από συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. και του Δ.Σ.Α.

Ο πατέρας του θύματος, κ. Μιχαλάκης σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τη zougla.gr καταρρίπτει τους ισχυρισμούς τόσο του κ. Κουλούρη, όσο και του Γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. περί «ατυχήματος», υποστηρίζοντας ότι ενσυνείδητα ο πρώην υπουργός οδήγησε κατά των αστυνομικών, αφού αυτός αγνόησε τις αγωνιώδεις προειδοποιήσεις τους «μην ξεκινάς γιατί θα μας σκοτώσεις». Ακούστε τον να περιγράφει το τι συνέβη και το πώς ο κ. Κουλούρης έβρισε χυδαία τον γιό του και άλλους 3 αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ως τραγικό χαρακτηρίζει το γεγονός ότι ο κ. Κουλούρης δεν οδηγήθηκε στο αυτόφωρο ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και μιλώντας στη zougla.gr εκφράζει την ελπίδα ότι ο πρώην υπουργός θα δείξει μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του.



Για εξευτελισμό της χώρας και της κοινωνίας, προκειμένου να προστατευτεί ένας πολιτικός, που ντροπιάζει αυτούς που το επιχειρούν, κάνει λόγο η επίσημη ιστοσελίδα του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών, εκφράζοντας την πικρία που προκάλεσε το γεγονός στην αστυνομική κοινότητα:

«Δυστυχώς εκείνο που δεν γίνεται αντιληπτό είναι ότι στην προσπάθεια να περισώσουν έναν πολιτικό εξευτελίζουν μια χώρα, μια κοινωνία, μια αστυνομία. Το θάψιμο και το κουκούλωμα, ντροπιάζει πρώτα αυτούς που το επιχειρούν ,αλλά παρασύρει αναίτια στο βούρκο της ανυποληψίας όλους μας. Στιγμιαίο λάθος, τροχαίο ατύχημα, πταισματική παράβαση για έναν πολίτη πολυτελείας.........σίγουρα δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, ΟΛΟΙ ΜΑΣ.

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=449347&cid=6