Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Δημοσκοπήσεις VPRC και TO THE POINT: «Πέφτει’ η κυβέρνηση Παπαδήμου και μαζί, τα κόμματά της

Δημοσκοπήσεις VPRC και TO THE POINT: «Πέφτει’ η κυβέρνηση Παπαδήμου και μαζί, τα κόμματά της Μειώνονται ταχύτατα οι θετικές αναμονές από την κυβέρνηση Παπαδήμου ενώ μειώνεται ταυτόχρονα και η δύναμη των κομμάτων που την στηρίζουν και αυξάνει το «ρεύμα» με αίτημα τις εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα». Ανάλογο κλίμα
καταγράφει και η πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας to the point για την ΕΤ3. Στο μεταξύ, τηλεοπτική «αλχημεία» με το ποσοστό του καταγγέλλει το «Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών» υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων την αποσιώπηση του γεγονότος ότι στα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, ο Γιάννης Δημαράς είναι πρώτος με ποσοστό 51%.

Αναλυτικότερα:
Η δημοσκόπηση της VPRC
Η δημοσκόπηση της VPRC δείχνει ότι μόλις το 26% των ερωτηθέντων δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ σε προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, έδινε ψήφο εμπιστοσύνης το 48% των ερωτηθέντων.
Στην εν λόγω μέτρηση εκλογικής επιρροής (έχει γίνει, δηλαδή, αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου) η Ν.Δ. προηγείται μεν του ΠΑΣΟΚ με 12,5 ποσοστιαίες μονάδες, αλλά υφίσταται σαφή φθορά από τη συμμετοχή της στη συγκυβέρνηση. Συγκεκριμένα το κόμμα του Αντ. Σαμαρά λαμβάνει το 30,5% των προτιμήσεων, ενώ πριν από τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου βρισκόταν στο 32%. Αντιστοίχως το ΠΑΣΟΚ χάνει μισή μονάδα, αφού από 18,5% (πριν από τον σχηματισμό της συγκυβέρνησης) βρίσκεται στο 18%.
Κατά μία μονάδα ενισχύεται το ΚΚΕ 13% (από 12% που είχε πριν), αμετάβλητος στο ΛΑΟΣ με 7%, ενώ μία μονάδα έχει ενισχυθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται στο 11% από 10% που είχε πριν από τη συγκυβέρνηση. Στο 8,5% βρίσκεται η ΔΗΜ.ΑΡ, ενισχυμένη κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι Οικολόγοι καταλαμβάνουν το 3% των προτιμήσεων των ερωτηθέντων, από 3,5% που είχαν στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας πριν σχηματιστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.
Στο 2% -αμετάβλητη- βρίσκεται και η ΔΗΣΥ της Ντ. Μπακογιάννη, ενώ η Χρυσή Αυγή από 1% έχει φτάσει το 1,5%. Αμετάβλητο στο 2% το “Άρμα Πολιτών”, ενώ 0,2% καταλαμβάνει το ΕΠΑΜ. Επίσης, σε σχέση με την “προ Παπαδήμου εποχή”, έχει ενισχυθεί και η επιλογή “λευκό / άκυρο”, που έχει ανέβει από το 26,8 στο 28%.
Καταγγελία του Άρματος Πολιτών
«Η προσπάθεια αποσιώπησης της πολιτικής δράσης και της απήχησης που έχει στον Ελληνικό Λαό του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ συνεχίζεται από τα κυρίαρχα Μέσα Πληροφόρησης, που διαπλέκονται με τις πολιτικές εξουσίες.
Τελευταίο παράδειγμα, η δημοσκόπηση της VPRC που δημοσιεύει το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ.
Ενώ, τα ποσοστά που καταγράφονται είναι από 2% έως 2,4%, δεν φιλοξενήθηκαν από τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς των Μεγαλοεκδοτών. Μεγαλύτερη ντροπή, θα πρέπει να αισθάνονται καθώς, δεν ανέφερε κανένα από αυτά τα ποσοστά δημοφιλίας των πολιτικών αρχηγών, όπου ο Γιάννης Δημαράς είναι πρώτος με ποσοστό 51%.
Και παρότι, το περιοδικό ΕΠΙΚΑΙΡΑ τηρεί τη δεοντολογία της δημοσιογραφίας και υπηρετεί την ελευθεροτυπία, τα Μέσα που ελέγχουν οι Μεγαλοεκδότες-Επιχειρηματίες που τυχαίνει (?) να είναι και προμηθευτές του Δημοσίου σιωπούν.
Τη σιωπή τους όμως, θα διαταράξει η ψήφος του Ελληνικού Λαού στις εκλογές που έρχονται.
Ιδού, με τα δημοσιεύματα της 22ας/12/2011 του περιοδικού ΕΠΙΚΑΙΡΑ, η αλήθεια».
Δημοσκόπηση to the point
Σε πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα με δείγμα 1.153 ατόμων της εταιρίας to the point το Δεκέμβριο, προκύπτουν τα εξής:
Η αξιολόγηση της κυβέρνησης Παπαδήμου, συγκεντρώνει 32,4% σε αρνητικές γνώμες, το 36,4% δεν την αξιολογεί ούτε ως θετική ούτε ως αρνητική , ενώ το 24,9% έχει θετική γνώμη.Ως κυριότερο θετικό χαρακτηριστικό του κ. Παπαδήμου καταγράφεται με 24,3% η εντιμότητα και με 19,2% η ικανότητα ενώ στα αρνητικά την πρώτη θέση παίρνει η άποψη ότι είναι άνθρωπος των συμφερόντων (18,7%) και αδύναμος (11,2%). Το 49,1% αξιολογεί ότι η παρούσα κυβέρνηση τα πηγαίνει καλύτερα από την κυβέρνηση Παπανδρέου , το 41,4% το ίδιο και το 5% χειρότερα.
Ως προς το ΠΑΣΟΚ στην ερώτηση εάν είναι καλύτερο να ηγηθεί εκ νέου ο κ. Παπανδρέου στις επόμενες εκλογές το 61,9% απαντάει κάποιος άλλος και μόλις το 7,6% ο κ. Παπανδρέου. Στο ερώτημα ποιος θα ήταν καταλληλότερος να ηγηθεί, το 22,4% απαντά κανένας από τους κ.κ. Λοβέρδο που παίρνει το υψηλότερο ποσοστό με 14,4%, τον κ. Βενιζέλο με 11,9%, τον κ. Παπαδήμο με 4,3%, τον κ. Χρυσοχοϊδη με 2,5% και την κ. Διαμαντοπούλου με 1%.
Τελείως ισοσκελισμένες εμφανίζονται οι κυριότερες γνώμες για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών με 26, 3% για τη διεξαγωγή τους στις 19 Φεβρουαρίου και το ίδιο ποσοστό με αίτημα να διεξαχθούν όταν λήξει η θητεία της σημερινής βουλής.
Ως προς την εκλογική δύναμη των κομμάτων, από αυτούς που δήλωσαν ότι θα προσέλθουν να ψηφίσουν στις εκλογές, λαμβάνουν: ΝΔ 14,9%, ΠΑΣΟΚ 11%, ΚΚΕ 7,1%, ΣΥΡΙΖΑ 5,5%, Δημοκρατική Αριστερά, 4,3%, ΛΑΟΣ 3,2%, Οικολόγοι Πράσινοι 3%, άλλο κόμμα 12,8% ενώ καταγράφεται ένα ποσοστό της τάξης του 26,1% ως αναποφάσιστοι

Πατήστε εδώ για να δείτε όλη τη δημοσκόπηση

http://www.eklogika.gr/news/7296