Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Όλοι οι άνθρωποι του Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας


Όλοι οι άνθρωποι του Σαμαρά στο ψηφοδέλτιο επικρατείας

Γράφαμε προ ημερών ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει αποφασίσει, όπως εκμυστηρεύτηκε σε βουλευτές της ΝΔ και σε στενούς του συνεργάτες, να διορίσει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, σε εκλόγιμες θέσεις,
μόνο προσωπικότητες και κανένα αιρετό μέλος. Όσο περνούν οι μέρες αρχίζει και γίνεται αντιληπτό το σχέδιο Σαμαρά.

Σύμφωνα λοιπόν με τις υπάρχουσες πληροφορίες, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόταν σε προσωπικότητες, εννοούσε τις προσωπικότητες που έχει στο γραφείο του. Δηλαδή τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, τον Γιώργο Μουρούτη (όπως γράφει σήμερα το fimotro), τον Δημήτρη Σταμάτη και τον Γιάννη Μιχελάκη, που όμως είναι διαφορετική περίπτωση από τους υπόλοιπους γιατί ως εκπρόσωπος τύπου δεν γίνεται να κυνηγά ψήφους και ταυτόχρονα να εκπροσωπεί το κόμμα του.

Απομένουν δύο θέσεις, στην περίπτωση βέβαια που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και βγάλει 6 βουλευτές στο επικρατείας. Γι΄ αυτές τις θέσεις, και με βάση το πώς σκέφτεται και κινείται ο Αντ. Σαμαράς, προβάδισμα έχουν οι υπόλοιπες προσωπικότητες του γραφείου του: Κώστας Μπούρας, Δημήτρης Κανελόπουλος, Δημήτρης Σταμενίτης και Θόδωρος Δραβίλας.

Σε αντίθεση με τις προαναφερθείσες προσωπικότητες, ο Κώστας Αρβανιτόπουλος (πρώην διευθυντής του Σαμαρά) και ο Θανάσης Σκορδάς (γενικός διευθυντής της ΝΔ), ακολουθούν διαφορετικές διαδρομές: ο μεν πρώτος θα ζητήσει τη ψήφο των πολιτών στην Α΄ Πειραιά κι ο δεύτερος, δείχνοντας πως δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, δεν θα είναι ούτε καν υποψήφιος.


http://www.kentrinews.gr/?p=54244