Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Ο Βορίδης αλλάζει τις ισορροπίες


12.11.2011 ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ

Υπουργός Υποδομών, Μαυρουδής Βορίδης… Ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη της κυβέρνησης ενός πολύχρωμου κομματικού μωσαϊκού, που επιχειρεί να συνταιριάξει στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, τη Νέα
Δημοκρατία και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ αναλαμβάνει ένα από τα πλέον κρίσιμα για την καθημερινότητα των πολιτών υπουργεία. Με ανοικτά μέτωπα, όπως εκείνο με τους ιδιοκτήτες ταξί για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Με… αναρίθμητες ΔΕΚΟ, που θα πρέπει να εξυγιανθούν, αλλά και να περάσουν από την επώδυνη διαδικασία της εργασιακής εφεδρείας για ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού τους. Και φυσικά, με τον μόνιμο βραχνά του λεκανοπεδίου της Αττικής, τη βελτίωση των συγκοινωνιακών υποδομών, και κυρίως τη λειτουργία τους.

Ο Μάκης Βορίδης είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, το αυτονόητο «Νο2» του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Στη δε εξέλιξη του χρόνου, και ως αποτέλεσμα της δημόσιας ρητορικής που έχει αναπτύξει, ο Μάκης Βορίδης έχει καταφέρει να διευρύνει την απήχησή του. Και να «αλλοιώσει» τις ενστάσεις που τον συνοδεύουν, με βάση το «δύσκολο» παρελθόν του στα φοιτητικά χρόνια.

Η χθεσινή υπουργοποίησή του, παρέχει στον Μάκη Βορίδη την ευκαιρία να εγγράψει προσωπικές πολιτικές υποθήκες για το μέλλον. Και να ισχυροποιήσει την πολιτική παρουσία τόσο του Γιώργου Καρατζαφέρη, όσο και του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Που μετατοπίζεται, από κόμμα αντίδρασης και διαμαρτυρίας, σε παράταξη που μπορεί να συμμετάσχει στη νομή της εξουσίας. Προσδοκώντας φυσικά και στα αντίστοιχα εκλογικά οφέλη, όταν έρθει η ώρα.

http://www.statesmen.gr/