Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Μπαλφούσια: Πρώτα την επιβράβευσαν και μετά την ισοπέδωσαν


Φεβρουάριος του  2010. Στη  Βουλή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση με αφορμή τη συζήτηση της έκθεσης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την  αξιοπιστία των δημοσιονομικών στοιχείων που παρέλαβε
από την Ν.Δ. η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. 
Τα μέλη της Επιτροπής   που πήγαν να ενημερώσουν τη Βουλή για τη στοιχεία που έστειλαν στη Eurostat,  ήταν τα εξής δύο :  ο Β. Μανεσιώτης και  η Στ. Μπαλφούσια  από το Κέντρο  Προγραμματισμού Οικονομικών Ερευνών.
Αμφότεροι δέχτηκαν σφοδρές επικρίσεις και μάλιστα ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου  και ο  κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννης  κατηγόρησαν τα διορισμένα από τον  Παπακωνσταντίνου στελέχη , ότι έστειλαν ψευδή στοιχεία  στη Eurostat  η οποία  από το  2%  επιπλέον Έλλειμμα που  έστειλαν , δέχτηκε μόνο το  0,6%.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης παρενέβη στη συζήτηση ζητώντας να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στον εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι συμμετέχουν υπουργοί στην αλλοίωση των στοιχείων , δείχνοντας ευθέως τον Παπακωνσαντίνου.
Οι μέρες κύλησαν , το θέμα ξεχάστηκε και η Μπαλφούσια ανταμείφθηκε  από τον υπουργό Οικονομικών λαμβάνοντας  τη θέση της προέδρου στο νεοσύστατο τότε γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
Χθες παραιτήθηκε  μετά την έκθεση  της  στην οποία αναφέρεται ότι το Χρέος κινείται ανεξέλεγκτα.
Τότε την αποθέωναν στο ΠΑΣΟΚ και τώρα την ισοπέδωσαν…


http://www.kentrinews.gr/?p=39633