Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Π.Κ.Μ. σχετικά με νέα έργα στο Ε.Π. Μακεδονίας - Θράκης 2007-2013


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
 
            Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση Η/Μ εξοπλισμού για την αναβάθμιση και επέκταση των συστημάτων λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Κτίριο Β΄» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 1.082.400 €. Η πράξη αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση Η/Μ εξοπλισμού, για την αναβάθμιση και επέκταση των συστημάτων λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Κτίριο Β’.
 
            Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Αριστοτέλη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου, Δήμου Αριστοτέλη» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 7.620.060,66 €. Το έργο αφορά την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στην τοπική κοινότητα Στρατωνίου.
 
            Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Κιλκίς στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αποχέτευση οικισμού Κορυφής Δήμου Δοιράνης Β' Φάση (νυν Δ.Ε. Δοιράνης, Δήμου Κιλκίς)» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 441.000 €. Η πράξη αφορά στην κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων εντός του οικισμού Κορυφής του Δ.Δ. Δροσάτου του Δήμου Δοϊράνης, του Νομού Κιλκίς και σύνδεσή του με την Ε.Ε.Λ. που έχει ήδη κατασκευαστεί στον οικισμό του Δροσάτου.
 
            Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε η Δ.Ε.Υ.Α Βέροιας στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Κατασκευή μεμονωμένης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Τοπικής Κοινότητας Πολυδενδρίου Δήμου Βέροιας» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 995.000 €. Το προτεινόμενο έργο αφορά την κατασκευή μονάδας επεξεργασίας λυμάτων με το σύστημα των τεχνητών υγροτόπων , δυναμικότητας 500 ισοδύναμων κατοίκων στην Τοπική Κοινότητα Πολυδενδρίου του Δήμου Βέροιας.
 
            Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.