Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΔΕΙΤΕ LIVE EIΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΥΦΩΝΑ ΑΙΡΙΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ...


Διακόπηκε η κυκλοφορία των αστικών συγκοινωνιών στη Ν. Υόρκη




ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ TYΦΩΝΑ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΩΝ Η.Π.Α.

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ν. Υόρκη, εν αναμονή της έλευσης του κυκλώνα Αϊρίν.

Οι υπηρεσίες συγκοινωνιών άρχισαν σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα) την επιχείρηση διακοπής όλων των δικτύων μεταφοράς επιβατών με μετρό και λεωφορεία της πόλης.

Απέναντι στο ενδεχόμενο οι σήραγγες του μετρό να πλημμυρίσουν και οι διακοπές ρεύματος να διαταράξουν τη λειτουργία του δικτύου, οι τελευταίοι συρμοί και τα λεωφορεία θα εγκατέλειπαν τους σταθμούς τους στις 11:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας).

Στο μεταξύ, υποβαθμίστηκε στην κατηγορία «έντονη καταιγίδα» ο τυφώνας Αϊρίν, ο οποίος έφτασε εξασθενημένος αλλά επικίνδυνος στη Βόρεια Καρολίνα, με ισχυρές βροχοπτώσεις και σφοδρότατους ανέμους να πλήττουν τις ακτές της πολιτείας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Κέντρου Τυφώνων (NHC) των Η.Π.Α., άνεμοι ταχύτητας 129 χλμ. την ώρα κατεγράφησαν στην πόλη Τζάκσονβιλ, ενώ δυνατές βροχοπτώσεις και ψηλά κύματα ήδη σαρώνουν την ακτογραμμή της Βόρειας Καρολίνας, προκαλώντας τον θάνατο ενός πολίτη και αρκετές ζημιές σε σπίτια.


Σε τουλάχιστον, εννέα ανέρχονται οι νεκροί κατά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα.  Ανάμεσά τους ήταν και ένα 11χρονο αγόρι, το οποίο πέθανε το Σάββατο, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που κατέρρευσε λόγω των ισχυρών ανέμων.

Ωστόσο, ένας 66χρονος άνδρας νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης σοβαρά τραυματισμένος, όταν έπεσε από σκάλα.
Aξιωματούχος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στη Βόρεια Καρολίνα ανέφερε ότι ένας άνθρωπος πέθανε από καρδιακή προσβολή στην κομητεία Όνσλοου, ενώ τοποθετούσε σανίδες στα παράθυρα του σπιτιού του.

Άλλος ένας άνδρας σκοτώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο στην κομητεία Πιτ, όταν το αυτοκίνητό του γλίστρησε στο βρεγμένο οδόστρωμα και προσέκρουσε σε ένα δέντρο, πρόσθεσε. Ο άνδρας βρέθηκε στο αυτοκίνητό του το πρωί του Σαββάτου.

Παράλληλα, οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών της κομητείας Νιου Χάνοβερ ανέφεραν ότι ένας άνθρωπος έπεσε νωρίς το πρωί του Σαββάτου στα νερά του ποταμού Κέιπ Φίαρ κοντά στο Ουίλμινγκτον. Η εκπρόσωπος Μισέλ Χάρελ δήλωσε ότι «δεν γνωρίζουμε στο στάδιο αυτό αν ο άνδρας σπρώχθηκε ή αν παρασύρθηκε» από τα νερά, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με το δίκτυο Journal Online, ο τυφώνας άφησε στο πέρασμά του ακόμα ένα θύμα. Πρόκειται για ένα σέρφερ, ο οποίος βρισκόταν στην παραλία New Smyrna, όταν παρασύρθηκε από τεράστια κύματα που προκλήθηκαν από τον τυφώνα.

Ο Αϊρίν αναμένεται να συνεχίσει την καταστροφική του πορεία στην Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α. κατευθυνόμενος βόρεια σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Νέα Υόρκη.



Η πορεία του έχει κατεύθυνση τη Νέα Υόρκη και από το πέρασμά του ήδη προκλήθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε 90.000 νοικοκυριά και υλικές ζημιές σε σπίτια της Βόρειας Καρολίνας. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ένας άνθρωπος καταπλακώθηκε από δέντρο που ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ το δίκτυο NBC μετέδωσε ότι ακόμα ένας άνθρωπος, στην προσπάθειά του να διαφύγει με το αυτοκίνητό του, σκοτώθηκε.




 
Free live streaming by Ustream
Περίπου 2 εκατομμύρια 300 χιλιάδες κάτοικοι, συμπεριλαμβανομένων ενός εκατομμυρίου κατοίκων του Νιού Τζέρσεϊ, έχουν εντολή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, για να μην κινδυνεύσουν.

Ο Αϊρίν παραμένει μία μεγάλη και επικίνδυνη καταιγίδα, καθώς κινείται προς την Ανατολική Ακτή των Η.Π.Α. και οι κάτοικοι εκεί θα πρέπει να λάβουν σοβαρά την απειλή που θέτει, δήλωσε σήμερα, Σάββατο, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των Η.Π.Α., Τζάνετ Ναπολιτάνο.

Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων των Η.Π.Α., Μπιλ Ριντ, δήλωσε πως τα θέρετρα του Νιου Τζέρσεϊ θα νιώσουν τις επιπτώσεις της καταιγίδας το πρωί της Κυριακής (ώρα Η.Π.Α.), ενώ προβλέπεται επίσης καταιγίδα στο Λονγκ Άιλαντ Σάουντ και τη Μητροπολιτική Νέα Υόρκη.

Οι Αρχές των περιοχών από τη Νέα Υόρκη ως και τη Βόρεια Καρολίνα έχουν κηρύξει τις περιοχές αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις ακτές.

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, διέκοψε τις διακοπές του και επέστρεψε στην Ουάσινγκτον. Σε μήνυμά του χθες το βράδυ κάλεσε τους Αμερικανούς να αντιμετωπίσουν τον Αϊρίν στις πραγματικές του διαστάσεις, που μπορεί να είναι «σοβαρές και ιστορικές».

Το ύψος των κυμάτων που θα προκαλέσει ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει τα 2,5 μέτρα.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνος και καταστροφικός και πρέπει οι πολίτες να τον πάρουν σοβαρά» προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα λίγες ώρες πριν από το πέρασμα του τυφώνα.

Προηγουμένως, ο Αϊρίν εξασθένησε ελαφρά- δίχως να υπάρχει εφησυχασμός- και υποβαθμίστηκε στην κατηγορία ένα της κλίμακας Σαφίρ-Σίμπσον, η οποία έχει πέντε βαθμίδες, ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των Η.Π.Α. (NHC).



Ζημιές ύψους έως και 14 δισεκατομμύρια δολάρια 

Ο τυφώνας Αϊρίν μπορεί να προκαλέσει ζημιές ύψους ακόμα και 14 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα με την εταιρεία Kinetic Analysis που ασχολείται με την πρόβλεψη των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων στο Μαϊάμι, ο τυφώνας αναμένεται να πλήξει σήμερα το πρωί τη Βόρεια Καρολίνα και αργότερα τη Νέα Υόρκη. Ο διευθυντής της εταιρείας Kinetic Analysis Τσακ Ουάτσον δήλωσε πως οι ζημιές θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 10 δισεκατομμύρια, σύμφωνα με τα πρόσφατα μετεωρολογικά δεδομένα.

Οι ζημιές αυτές προέρχονται από κτήρια που θα πλημμυρίσουν και συνδέονται με τη διακοπή λειτουργίας εταιρειών, αλλά και με το κόστος καθαρισμού και αποκατάστασης. Το ύψος τους εξαρτάται από την ένταση με την οποία ο τυφώνας θα πλήξει τη Νέα Υόρκη. «Μια διαφορά 32 χιλιομέτρων στο επίπεδο των περιοχών που θα βρεθεί το κέντρο του τυφώνα είναι πιθανό να διπλασιάσει τις ζημιές» τόνισε ο Ουάτσον.



Κλείνουν αεροδρόμια
 Όλα τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης θα κλείσουν εντελώς από τις 22:00 τοπική ώρα του Σαββάτου (05:00 της Κυριακής ώρα Ελλάδας), εξαιτίας του κυκλώνα Αϊρίν, σύμφωνα με ανακοίνωση των αερολιμενικών αρχών.

Το μέτρο αυτό αφορά τα αεροδρόμια Τζον Φ. Κένεντι, Νιούαρκ και Λα Γκουάρντια.



Τα αεροδρόμια αυτά ήταν μέχρι αυτή την ώρα κλειστά για τις αφίξεις, ενώ ορισμένες πτήσεις αναχώρησαν, παρά τις μαζικές ακυρώσεις.


Άνοιξαν τα καταφύγια στο «Μεγάλο Μήλο»

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ, προειδοποίησε σήμερα τους κατοίκους της πόλης να τηρήσουν αυστηρά την εντολή για εκκένωση που έχουν λάβει χιλιάδες κάτοικοι της πόλης, η οποία είναι υποχρεωτική, σημειώνοντας ότι ο Αϊρίν που πλησιάζει είναι επικίνδυνος και μπορεί να απειλεί ζωές.

Περίπου 370.000 κάτοικοι της Νέας Υόρκης πήραν εντολή να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε περιοχές της Νέας Υόρκης που μπορεί να πλημμυρίσουν, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε τμήματα του Μπρούκλιν και του Κουίνς και του κέντρου του Μανχάταν, σημείωσε. Eπίσης, 7.000 ασθενείς μεταφέρθηκαν από τα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης που βρίσκονται σε ζώνη κινδύνου σε ασφαλέστερα σημεία.


«Το να μείνετε πίσω είναι επικίνδυνο, το να μείνετε πίσω είναι ανόητο και είναι ενάντιο στο νόμο» σημείωσε ο Μπλούμπεργκ σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης από το Κόνεϊ Άιλαντ στο Μπρούκλιν.

Το μεσημέρι θα κλείσει ο υπόγειος σιδηρόδρομος της πόλης, προσέθεσε ο Μπλούμπεργκ, καλώντας τους Νεοϋρκέζους να τηρήσουν αμέσως τις εντολές εκκένωσης.