Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Πίνουν μπάφο και παίζουν μπάλα!!!


Ούτε Δίωξη να ήταν ο Χρήστος Χατζηιωάννου



Πίνουν μπάφο και παίζουν μπάλα

Με τη μισή κοινωνία να την “πίνει” κανονικότατα, πώς θα ήταν δυνατόν να μην υπάρχουν και αθλητές οι οποίοι θα ήταν επιρρεπείς στην Ινδική Κάνναβη; Ο Πικουλίν Ορτίθ ήταν απλά
άλλος ένας στη μακρά λίστα.


 Όχι 50, όχι 100 αλλά 218 ήταν τα φυτά μαριχουάνας που βρέθηκαν στο σπίτι του Πικουλίν Ορτίθ στο Πουέρτο Ρίκο, όπως μάθαμε εδώ. Πέραν του γεγονότος ότι είναι επικό να έχει ο άλλος τόσα πολλά φυτά στο σπίτι του, έρχονται στο μυαλό οι εικόνες άλλων αθλητών που όχι μόνο κάνουν μαριχουάνα, αλλά το παραδέχτηκαν και χωρίς κανέναν πρόβλημα.

Και η λίστα με τους αθλητές είναι αρκετά μεγάλη και κυρίως βαμμένη με τα χρώματα της Αστεροέσσας. Μερικοί λένε ότι εντοπίζονται κυρίως αθλητές στην Αμερική που είναι επιρρεπείς στη μαριχουάνα γιατί τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Εγώ πάλι πιστεύω ότι μαθαίνουμε μόνο τα περιστατικά της Αμερικής γιατί εκεί η αστυνομία λειτουργεί λίγο καλύτερα απ' ότι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Οι NBAers

Όπως είπε και ο Charles Oakley “You got 60% of your league on marijuana. What can you do?”. Και αυτό λίγο έως πολύ εξηγεί γιατί έχουν βγει στη δημοσιότητα τόσες περιπτώσεις αστέρων του NBA που συνελλήφθησαν να έχουν ή να χρησιμοποιούν μαριχουάνα. Όπως ο Josh Howard, ο forward των Mavericks, ο οποίος στο show του Michel Irvin στο ESPN παραδέχτηκε δημόσιο ότι καπνίζει μαριχουάνα όταν δεν έχει υποχρεώσεις με την ομάδα του. Η υπόθεση ήταν λίγο διαφορετική για τους Rasheed Wallace και Damon Stoudemire, οι οποίοι το 2002 είχαν βρεθεί να έχουν μαριχουάνα στο αμάξι τους την ώρα που ταξίδευαν για εκτός έδρας παιχνίδι στο Σιάτλ. Και μην βιαστείς να κατηγορήσεις την νέα γενιά γιατί ο θρύλος του NCAA και πρώην παίκτης του NBA, Bill Walton, θεωρείται από τους πιο κλασικούς χρήστες. Τέλος, ο πρώην NBAer Stephon Marbury, ο οποίος πλέον αγωνίζεται κάπου στην Ασία, δημοσίευσε μέχρι και βίντεο στο οποίο ανάβει ένα τσιγάρο μαριχουάνας.



Οι footballers

Σιγά μην άφηναν οι so-called σκληροτράχηλοι αθλητές του Αμερικανικού Football να χάσουν τα πρωτεία από το NBA. Ακόμα και εδώ επιδεικνύουν μεγαλύτερη έφεση στο χόρτο από τους συναθλητές τους με τη σπυριάρα. Πρώτος και καλύτερος ο Ricky Williams. Ο running back των Miami Dolphins, έχει συλληφθεί τέσσερις φορές από το αντιντόπινγκ κοντρόλ να έχει κάνει χρήση μαριχουάνας. Ο αθλητής είχε αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά την επίθεση που δέχτηκε από τον Τύπο, σε ηλικία μόλις 27 ετών. Μέχρι και ταμπέλα είχαν βάλει στο Denver για να τον πικάρουν.



Στη λίστα με τους άξιους άλλους footballers είναι και ο Travis Henry, ο οποίος έχει συλληφθεί αρκετές φορές, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να στεριώσει σε καμία ομάδα. Στην ίδια μοίρα ο Michael Vick ο οποίος είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Miami να πίνει νερό που είχε χρησιμοποιηθεί νωρίτερα σε bong, αλλά και ο Santonio Holmes, ο πρώην Super Bowl MVP με τους Pittsburgh Steelers, ο οποίος συνελλήφθη το 2008 από την αστυνομία του Pittsburgh με ποσότητα μαριχουάνας στο αυτοκίνητό του.


Το σοκ των Ολυμπιονικών

Εκεί όμως που ο κόσμος έβαλε για τα καλά τα γέλια ήταν όταν η εφημερίδα News of the World δημοσίευσε μια φωτογραφία του 14 φορές Χρυσού Ολυμπιονίκη Michael Phelps, να χρησιμοποιεί ένα bong. Το μέχρι τότε πρότυπο αθλητή, κατέρρευσε μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου και ο ίδιος βγήκε συντετριμμένος να ζητήσει συγνώμη. Μόνο που το κακό είχε ήδη γίνει για τον αθλητή, αν και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κολύμβησης δεν “άδειασε” ως όφειλε τον αθλητή, αντ' αυτού τον άφησε να επιστρέψει στις πισίνες το 2012. Κι εκεί που η Ολυμπιακή Κοινότητα ετοιμαζόταν να κοιμηθεί ήσυχη, ο Usain Bolt θεώρησε λογικό να γνωστοποιήσει ότι μικρός την “έπινε” κανονικότατα. Βιάστηκε βέβαια να διευκρινίσει ότι έχει από την παιδική του ηλικία να καπνίσει μαριχουάνα.

Κοιμηθείτε ήσυχοι Έλληνες, μπορεί να μας μαστίζει η κρίση αλλά από τους αθληταράδες μας, κανείς δεν έχει βρεθεί να την “πίνει”. Εύγε!

MEN24