Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Σεξ και κατασκοπεία στις Βρυξέλλες


Σε ερωτικές συνευρέσεις με συναδέλφους τους σε γνωστά ξενοδοχεία των Βρυξελλών, επιδίδονται οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα lunch break των επίσημων συνομιλιών και
συναντήσεων.

Ο μέσος γραφειοκράτης της ΕΕ επισκέπτεται πολύ συχνά τα ξενοδοχεία ΧΧΧ, αναζητώντας ερωτική χαρά και ξεκούραση από τις δύσκολες συζητήσεις, σε δωμάτια που διαθέτουν αισθητική και... εξοπλισμό οίκου ανοχής.

Το ζήτημα φαίνεται να απασχολεί πλέον τις κυβερνήσεις της ΕΕ, αφού κατά τις διαπραγματεύσεις συζητούνται ζητήματα ζωτικής σημασίας για τις χώρες-μέλη και συχνά η διαπραγματευτική στρατηγική των αντιπροσωπειών είναι απόρρητη.

Ένα από τα αγαπημένα τους στέκια για τη μεσημεριανή «αποφόρτιση» στελεχών της ΕΕ είναι το «Treviso Hotel» στην πλατεία Stephanie, σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές των Βρυξελλών, όπου ζουν έτσι κι αλλιώς οι περισσότεροι από τους υψηλόβαθμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ξενοδοχείο αυτό, που διαφημίζεται ως χώρος για παράνομα ζευγάρια «με υπηρεσίες δωματίου και εξασφαλισμένη
Love room στο Treviso Hotel
Love room στο Treviso Hotel
διακριτικότητα», διαθέτει εντυπωσιακά δωμάτια που χρεώνονται 73,5 ευρώ την ώρα.

Την προτίμηση των αξιωματούχων της Ε.Ε. στο μεσημεριανό διάλειμμα για να εκτονώσουν το παράνομο πάθος τους επιβεβαιώνει και η Anne De Schepper, διευθύντρια του ξενοδοχείου: «Οι εργαζόμενοι στην Ε.Ε. είναι το 80% της πελατείας μας. Αντίθετα με τα παραδοσιακά ξενοδοχεία, εμείς δεν έχουμε βιώσει την οικονομική κρίση χάρη σε αυτούς. Έχουμε περισσότερη δουλειά την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος αλλά και στο τέλος του ωραρίου τους, λίγο πριν γυρίσουν στα σπίτια τους», δήλωσε.

Προειδοποίηση της Ε.Ε στους αξιωματούχους

Σύμφωνα με το βρετανικό Τύπο, πριν από δύο χρόνια, προειδοποιήθηκαν από την Ε.Ε να αποφεύγουν τη μοιραία γοητεία μαθητευόμενων νεαρών γυναικών που τους έστηναν σεξουαλικές παγίδες προκειμένου να τους εκμαιεύσουν, την ώρα που είναι… τρωτοί, απόρρητα στοιχεία υποθέσεων της Ε.Ε.

Μάλιστα, στο σχετικό έγγραφο που μοιράστηκε στα γραφεία της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, η προειδοποίηση απευθυνόταν κυρίως σε «μεσήλικους υψηλόβαθμους» που είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στη γοητεία της «όμορφης εκπαιδευόμενης με μακριά πόδια και ξανθά μαλλιά».

Στην κατηγορία του αμαρτήματος με υφισταμένη -αν και αυτή δεν λειτούργησε κατασκοπευτικά- φέρεται να υπέπεσε και ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Φερχόιγκεν. Το 2006, τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν πολύ μελάνι στο σκάνδαλο στο οποίο φερόταν να εμπλέκεται ο τότε αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ξέσπασε όταν γερμανικό περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες του να κρατιέται χέρι-χέρι με την επικεφαλής του γραφείου του Πέτρα Έρλερ από διακοπές που έκαναν μαζί στη Λιθουανία. Άλλωστε είναι πολύ νωπή η υπόθεση του πρώην ισχυρού του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=342678&cid=5